Službeno je: ovo je najbolja tjelovježba za brz gubitak kilograma

| Lifestyle |

Budimo realni - kad vam je raspored prepun sastanaka i društvenih obveza, teško si je postaviti vježbanje kao prioritet. Znamo da je tjelovježba ključni dio zdrave rutine, ali pronaći dodatno vrijeme za odlazak u teretanu ponekad može biti teško. Ako ste u stisci s vremenom, znanost je odlučila pomoći i dokazati koji će vam trening dati najbolje rezultate - riječ je o boksu.

The Economist predstavio je brojne statistike British Heart Foundationa te Sport and Fitness Industry Associationa i drugih izvora koje dokazuju koje vježbe najviše troše kalorija. Boks je uzeo prvo mjesto kao najbolji potrošač kalorija te kao najbolja tjelovježba snage i izdržljivosti. Studija je pokazala da je samo 30 minuta energičnog boks dosta da spalite gotovo 500 kalorija. Intrigantno, vožnja kanuom nalazi se na drugom mjestu.

Ako nemate pristup kanuu ili nemate boks rukavice, ne brinite, trčanje je još uvijek na trećem mjestu. Istraživači su otkrili da 30-ak minuta trčanja troši otprilike 430 kalorija - ekvivalent 3 limenke Cole-Cole.