S kojim govorom tijela odašiljete potpuno krivu poruku

| Lifestyle |

"Ne znam što činiti s rukama" rečenica je s kojom se i sami često susrećemo te često izgovaramo pogotovo kada je riječ o intervjuu za posao, tijekom javnog govora ili prvog spoja. Naše ruke lutaju kosom, oko noktiju ili oko bilo čega što je od 10 centimetara udaljeno od vas u pokušaju da ugušimo osjećaj nemira.

Nažalost, ovo uobičajeno vrpoljenje može poslati krivu poruku potencijalnim novim kolegama, prijateljima ili romantičnim interese. "Kada vas netko prvi puta susreće, procjena se odvija tiho i nesvjesno", rekla je Tonya Reiman, autorica The Power of Body Language za Business Insider. "Postoji nevjerojatna količina obrade podataka pomoću milijuna neurona u mozgu koji se aktiviraju i rade kako bi se utvrdilo jeste li vjerodostojni, pouzdni i simpatični. Taj dojam se temelji prvenstveno na vašoj neverbalnoj komunikaciji."

Naime, igranje s kosom ili stvaranje nespretne i neprirodne ručne geste su vrlo česte navike koje šalju poruku o samosvijesti i nervozi te ih se zapravo vrlo teško rješavamo. Business Insider preporučuje igranje sa stresom lopticom ili kemijskom, držanje ruku unutar pogleda osobe s kojom razgovarate i održavanje prirodnog, nenasilnog kontakta očima. Iako razbijanje tih gotovo nesvjesnih navika izgleda zastrašujuće, potrudite se iz petnih žila - isplatit će se.