Riješite se stresa pomoću ovog zanimljivog trika

| Lifestyle |

Eterična ulja

Stres je jedan od najčešćih problema modernog radnika - najnovije statistike ukazuju da se čak 30% Amerikanaca uvijek ili često osjeća pod stresom tijekom radnog vremena. Bilo to zbog pritiska posla (broj jedan izazivač stresa), financijskih ili zdravstvenih problema, holistička zdravstvena stručnjakinja Hope Gillerman tvrdi da je pronašla jednostavan način kako ublažiti stres na poslu - pomoću eteričnih ulja.

Riješite se stresa ODMAH
Riješite se stresa ODMAH

Autorica knjige "Essential Oils Every Day" izjavila je za Well + Good da su mirisna ulja ključna za miran i usredotočen um. Postoji i znanstvena zasluga koja ide u prilog ovoj teoriji. Njemački znanstvenici su otkrili da miris jasmina može biti jednako smirujući kao valium, a jedna studija sugerira da vam miris cimeta može poboljšati pozornost. Zainteresirani? Pokušajte Gillermanin jednostavan trik za ublažavanje stresa na poslu uz pomoć eteričnih ulja.

Korak 1: Stavite kap eteričnog ulja od tamjana ili cedrovine na vrh svakog kažiprsta.

Korak 2: Pritisnite te kažiprste na ključne akupunkturne točke lica, uključujući i sljepoočnicu, unutarnje rubove obrva te ispred ušiju. Pauzirajte na pet sekundi i osjetiti lagani pritisak.

Korak 3: Činite spore, sitne krugove pomoću svojih kažiprsta. Gillerman kaže da ovo pomaže umiriti živčani sustav. Vježbajte sporo disanje, udišući miris i fokusirajte se isključivo na udisaj i izdisaj.