Razlog zašto biste trebali odmah početi s novogodišnjim fitness odlukama

| Lifestyle |

Prosinac je obično rezerviran za blagdanske tulume i udobne večere, ali i za preskakanje tjelovježbe kako bi uživali u toplim blagodatima naših domova. Tako zadnja dva tjedna u godini dopuštamo svojim lošim navikama da caruju kao dio blagdanske tradicije prije novogodišnjih odluka koje kreću od siječnja.

No, ispostavilo se da je siječanj zapravo najgore vrijeme za početak novogodišnje fitness odluke. Ako postoji bilo kakva sumnja, samo pomislite o stanju u kakvom ćete biti prvog dana 2017. Mamurluk i stres od pomisli da se morate veoma brzo vratiti u ured postavlja ne baš dobro raspoloženje na početak godine, a ako još kad se sjetite da je prehladno kako biste krenuli u teretanu, samo pričekajte još veću zimu. Zato počnite već danas. Ako danas krenete s novogodišnjom fitness odlukom i krenete na trening, postoje veće šanse da ćete se ove odluke pridržavati i u 2017. godini (imajući na umu proljeće i ljeto).

Business Insider navodi tri razloga zašto je to tako. Prvo, vaše tijelo će se aklimatizirati kada je riječ o tjelovježbi na zimskoj hladnoći (ili jednostavno počnite odlaziti u teretanu neovisno o vremenu). Nemojte čekati da temperatura još više padne kako bi potaknuli svoje tijelo u akciju. Drugo, stvorit ćete dobre navike tijekom jednog od najvećih razdoblja hedonizma u godini i nećete se udebljati već proaktivno djelovati. Konačno, tu je i mentalni aspekt ponosa koji vas motivira da krenete u novu godinu sa zdravim planom djelovanja.