Pravilo zbog kojeg ćemo izgubiti na težini i ostati zauvijek na željenoj

| Lifestyle |

Ako pokušavate izgubiti na težini, postoji beskrajan popis mogućih dijeta od kojih svaka zahtijeva različite razine discipline i obećavajuće rezultate. Od Atkinsove do Zone dijete i svih onih između, dijeta može biti veoma opasna kada je riječ o određivanju što je zdravo, sigurno i učinkovito za vas. Između toliko izbora, izazov je čak i početi razmatrati koju od njih da uopće odaberete.

Ako ste u potrazi za dijetom od koje ćete izgubiti težinu i održati je, ispada da vaš uspjeh ima manje veze s dijetom koju slijedite već kako je slijedite. Znanost podupire jednostavno pravilo za gubljenje i održavanje težine: morate biti dosljedni. Znanstvenici iz The Journal of American Medical Associationa (JAMA) analizirali su razne dijete kako bi utvrdili koja od njih daje najbolje rezultate. Dok su njihova istraživanje pokazala da najbolje rezultate mršavljenje daju dijete koje zahtijevaju niski unos ugljikohidrata i masti (poput Atkinsa i Zone dijete), također su zaključili da je gubitak težine ponajviše povezan s odlučnošću i čvrstim stavom kada je u pitanju dijeta, a ne samo s prehranom.

Najučinkovitija dijeta za vas je ona koju ćete biti u mogućnosti držati dugoročno. Izbjegavajte hirovite dijete, brze dijete i bilo koji plan mršavljenja koji će biti neodrživ na duge staze. Dobro izbalansiran, zdrav pristup koji pokriva sve bitne hranjive tvari i zadovoljava vaš optimalan unos kalorija, dat će vam dati rezultate koje ćete moći održavati.