Pravilo uz koje će vam lubenice pomoći pri gubitku kilograma

| Lifestyle |

Na plaži ili poslije vježbanja, ali nikako prije spavanja.

Nema boljeg voća od hladne lubenice kada sunce upeče. Zahvaljujući svoj diuretskom djelovanju, sok od lubenice je vjeran saveznik kada je u pitanju mršavljenje. Točnije borba protiv celulita. Visoka koncentracija vlakana, niska kalorična vrijednost lubenice i slatki okus zasiti će vas i pomoći da prevladate glad.
Iako izbjegavajte lubenicu prije spavanja jer postoji mogućnost da je vaš želudac ne probavi, jer se tijekom sna probava usporava, a to može izazvati probleme sa želucem sljedećeg dana. Isto tako vjerujemo da ne želite se buditi svakih par sati kako bi otišli do wc-a, jer lubenica ima diuretsko djelovanje te ćete imati potrebu da češće urinirate.

Čovjek je napravljen od 70% vode, a lubenica sadrži čak 90%. Uz to, bonus je i što je puna vitamina A i C, kao i vlakana, kalcija, fosfora i magnezija. Sok od lubenice jača imunološki sustav, pomaže pri detoksifikaciji i sam po sebi je dobar antioksidans.

Nakon treninga, sok od lubenice pomoći će vašim mišićima da se brže oprave te ćete nadoknaditi izgubljenu vodi u rehidratizirati vaše tijelo.
Također, u ove vruće u sunčane dana kada svi ležimo po plažama i upijamo sunčeve zrake, lubenica će doći kao pravi saveznik zbog visoke koncentracije betakarotena koji će pomoći u što dužem zadržavanju lijepe preplanule puti.