Posjetite Petrinjsku 7 i pomozite u borbi protiv raka dojke!

| Lifestyle |

Ako ste sutra slučajno u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, obavezno posjetite multibrand store #Petrinjska7 i Bar & Club Babbar koji prvi put organiziraju noćno događanje pod imenom “Late nite Petrinjska 7”. S obzirom da je mjesec listopad tradicionalno u svijetu asociran s borbom protiv raka dojke tako će se i ovo premijerno izdanje  događanja uključiti u navedenu humanitarnu kampanju.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u 2011. od raka dojke oboljelo je 2126, a umrlo je 894 osoba. Podatak za 2012. još je alarmantniji jer je umrlo 1033 osoba, od toga 1018 žena i 15 muškaraca. Rak dojke i dalje drži neslavno prvo mjesto po broju oboljelih i umrlih žena. Budući da je rak dojke u izuzetno velikom porastu kako kod mlade, tako i kod „starije“ populacije žena, važnost preventivne kampanje „SVE za NJU, najbolju prijateljicu“ je u djelovanju na više razina - od prve informacije o bolesti, potom o važnosti i načinu samopregleda, informacije o redovnom pregledu i nadalje, informacije o Centru za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka.

Osim humanitarne note ove akcija za cilj ima i oživljavanje centra grada. Posebno za ovu priliku multibrand dućan #Petrinjska7 će raditi produženo do 22 sata, a u periodu od 20-22 sata nova kolekcija biti će na popustu 10% za sve vrste plaćanja. U isto vrijeme Bar & Club Babbar je pripremio nastupe renomiranih zagrebačkih DJ-a i brojna druga iznenađenja. U sljedećim izdanjima projekta “Late nite Petrinjska 7” želja je uključiti i druge ugostitelje i trgovce te reanimirati ulicu koja je jednom živjela punim plućima.