Pobijedite zimsku lijenost uz pomoć ova 3 savjeta

| Lifestyle |

Stiglo je godišnje doba kada je društveno prikladno provesti petke, subote, nedjelje gledajući filmove i serije na tvu ili računalu te naručiti preveliku količinu hrane - barem mi mislimo da je. No, kao što Business Insider ističe, lijenost rađa lijenost, i ova vas navika može lako pretvoriti u pravog zimskog ljenjivca do prve zrake sunca u proljeće.

Na našu sreću, postoji nekoliko trikova kako razbiti te navike koje nastaju tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, a danas vam donosimo najbolje. Jedan od trikova jest postavljanje alarma 10-minutna ranije nego što se trebate probuditi bez mogućnosti produživanja budilice i tako pobijediti lijenost i potaknuti produktivnost - i ne govorimo samo o jutarnjoj budilici. Pa tako kad dođete s posla i želite se malo odmoriti postavite budilicu, ograničite si svoje slobodno vrijeme s budilicom tako da si zadajete zadatke (ili odmor) u ograničenom vremenskom razdoblju.

Ako postavljanje budilice ne vrijedi za vas, pokušajte se što je više moguće urediti za posao pa čak i za ljenčarenje vikendom. Ako se oblačite drugačije, ponašat ćete se drugačije. Možda ćete se tako dotjerani htjeti vikendom pokazati negdje u društvu. Ovaj je trik potkrijepljen stavom modne psihologinje i autorice knjige "Mind What You Wear", Karen Pine, koja je izajvila da ako nosite trenerku cijeli dan, nećete nikada napustiti svoj kauč.