Plišane životinje koje educiraju djecu o zagađenju mora

| Lifestyle |

U suradnji nekoliko portala i NGO Sea Shepherd organizacije stvorene su plišane igračke koje pokazuju ozbiljnost morskog zagađenja, po imenu Pollutoys. Plišane životinje kreirane su u svrhu edukacije djece već u ranim godinama kako bi ukazali na ozbiljnost problema koji prijeti cijelom svijetu.

Pollutoys

Izvana igračke izgledaju kao obične morske životinje, ali trbuh im je napunjen sa stvarima koje životinje slučajno progutaju u prirodi. U izradi projekta pomogao im je i talentirani dizajner iz Mađarske, Andrea Vida te nekoliko učitelja osnovnih škola. Sve igračke ručno su rađene a pri izradi korišteni su samo odgovorni materijali.

Pollutoys

Osnivači projekta su nakon izrade igračaka kontaktirali nekoliko različitih organizacija za djecu u ranoj dobi kako bi iskoristili igračke kao pomoć u njihovom obrazovanju.

Pollutoys

U nastavku vam donosimo poučni video koji možete pokazati vašoj djeci, a ako želite doprinjeti projektu možete i donirati novce inicijativi.

Pollutoys: Plush Toys to Teach Kids about Plastic Pollution

Moramo priznati da nam se ovaj inovativni projekt jako sviđa, a sve slike plišanih igračaka možete pogledati u našoj galeriji.