Papa Franjo na naslovnici kultnog RollIng Stone magazina

| Lifestyle |


Papa Franjo
Papa Franjo na naslovnici Rolling Stone magazina

Izdanje za veljaču magazina Rolling Stone krasi sve popularniji lider Katoličke Crkve, Papa Franjo. Na naslovnici se nalazi fotografija uz frazu "The Times They Are A-Changin" koja govori kako je stiglo vrijeme promjene što je referenca na poznatu pjesmu Boba Dylana.

Moramo priznati da je odabir Pape Franje pomalo neobičan izbor za ovaj rock 'n' roll magazin čije naslovnice uglavnom krase glazbenici. Čini se kako je ovo još jedan dokaz velike popularnosti novog katoličkog vođe koji je krajem godine ne samo dospio i na naslovnicu Time magazina već je proglašen i Osobom godine

Papa Franja definitivno označava novu eru Katoličke Crkve jer ulijeva nevjerojatno puno nade u promjene koje su nužne kao i u bolje sutra. Njegovi brojni postupci koji odišu skromnošću, razumom i željom za promjenom na bolje osvojile su i najveće vjerske skeptike, stoga ne čudi očaranost svjetskih magazina ovim zaista karizmatičnim vođom. 

Vezano uz članak koji o Papi Franji donosi Rolling Stone, njihov reporter i urednik ovog broja, Mark Binelli otišao je u Vatican, razgovarao s brojnim vatikanskim stručnjacima i donio priču o Papi i njegovom kršenju starinske tradicije. Članak govori o tome kako je Papa Franjo u manje od godine dana svog papinstva, učinio nevjerojatno mnogo kako bi se odvojio od dosadanjšnje papinske tradicije i postao narodni vođa.
 
S obzirom da su dosadašnje naslovnice ovog magazina uglavnom krasili buntovnici, možemo reći da se Papa Franjo smatra buntovnikom novog doba, osobom koja je konačno odlučila svoju političku moć i utjecaj iskoristiti kako bi svijet promjenila na dobro jer kako zaključuje Rolling Stome - došla je nova era Katoličke Crkve, ali i svijeta