Ovo je najbolji način detoksikacije

| Lifestyle |

Internet je toliko prezasićen savjetima o zdravlju i prehrani da je teško dešifrirati činjenice od fikcije. Upravo je to razlog zašto se sve češće obraćamo direktno nutricionistima pridajući posebnu pozornost personaliziranim savjetima koje nam udjeljuju. Nedavno je sportska nutricionistica i suradnica u časopisu My Body + Soul Steph Lowe otkrila koje detox namirnice konzumira kada želi osloboditi svoje tijelo od toksina.

Prema Lowe, ništa ne može zamijeniti dobru starinsku vodu s limunom, malo jabučnog octa ili indijskog trputca, prirodnog vlakna, kada je u pitanju čišćenje iz jetru. "Jetra je jedan od naših najvažnijih organa upravi zbog njegove glavne funkcije detoksikacije koja pomaže očistiti toksine iz krvi", kaže Lowe. "Kada jetra radi učinkovito, ona postavlja i optimalnu razinu žuči zbog koje je povećana razina razgradnje masti u kojima su pohranjeni dodatni toksini."

Limun i voda stimuliraju jetru, ubrzavaju proces detoksikacije, a istovremeno potiču vaš probavni sustav te pripremaju vaše tijelo na apsorpciju hranjivih tvari. Isto tako, jabučni ocat je pun enzima koji potiču detoksikaciju u jetri, no djeluje i kao sredstvo za čišćenje jer je sposoban ubiti štetne bakterije u crijevima. Na kraju, Lowe preporučuje dodavanje indijskog trputka u jutarnji smoothie kako bi izvukao toksine iz vašeg tijela te vas pritom održavao sitima.