Normalno je da tijekom ljeta punimo hladnjak s ostacima hrane, bocama vina i čudnim namirnicama jer visoka temperatura doista može jako utjecati na neke, pogotovo svježe namirnice. No postoji mnogo zabluda o tome što zapravo spada u hladnjak, a što ne.
Mnogi od nas neke namirnice automatski pohranjujemo u hladnjak iako ne pripadaju tamo, stoga se pripremite za čišćenje polica unutar hladnjaka - ovih 5 namirnica bolje je čuvati na sobnoj temperaturi:
Avokado
Pohranite li ih u hladnjak gotovo da i neće odgoditi nastanak smeđe kore uzrokovane izloženosti zraku. Držite ih u papirnatim vrečicama.
Rajčica
Bilo da ih stavljate u salatu ili od nje radite umak za tjesteninu, rajčica ima puno bolji okus ako ih čuvate na sobnoj temperaturi. Zato ih stavite u zdjelu i postavite ispod prozora kako bi prirodno sazrijevale.
Dinja
Ovo voće može biti veliki kradljivac prostora, stoga ga pohranite u ostavi. Nakon što je izrežeze, zamotajte komade u plastiku kako bi povećali prostor u hladnjaku.
Luk
Luku odgovara suh, ventiliran prostor, podalje od drugih namirnica koje bi mogle apsorbirati njihovu opojnu aromu. Držite ih na tamnom mjestu kako bi izbjegli klijanje povrća.
Kruh
Ako pohranite štrucu kruha u hladnjak, imamo loše vijesti: kruh se daleko brže kvari u hladnjaku. Držite ga u zatvrenoj posudi, na tamnom i suhom mjestu.