Ova je namirnica opasnija od bilo koje druge u vašoj kuhinji

| Lifestyle |

Još jedan dan, još jedno otkrivanje namirnice koja uspijeva promijeniti našu perspektivu na naizgled bezopasnu tvar. Danas je reflektor usmjeren prema ozlogašenom jestivom biljnom ulju kojeg možemo pronaći gotovo u svakoj kuhinji. Glavna namirnica američke kuhinje, izložena je kao sredstvo koje razvija i stvara kancerogene stanice kada se zagrije u tavi ili woku.

Sadrže velike količine polinezasićenih i omega-6 masti te spadaju pod jeftinu namirnicu izrađenu od sjemena uključujući uljanu repicu, suncokret, kukuruz, šafran, grožđe, rižine mekinje i soju - no kada se zagriju i kada su u kombinaciji s kisikom "oslobađaju neurotoksične, DNA mutirajuće kemikalije za koje se zna da uzrokuju rak" .

"Nedavna poboljšanja u mjernoj tehnologiji bacili su reflektorsko svjetlo o količini tih kemikalija koje konzumiramo u normalnoj uporabi. "Kad se sjeme ulja koje sadrži ove masti zagrije na normalnu temperaturu od 180 stupnjeva Celzija, stvaraju se vrlo otrovne kemikalije za koje se zna da su uključeni u uzrokovanju raka." To objašnjava popriličnu količinu slučajeva raka pluća kod žena u azijskim zemljama. Iako neke od tih žena puše, mnoge od njih provode dane kuhajući s biljnim uljem - i kod kuće i tijekom radnog vremena.