O'brok - novi zagrebački restoran

| Lifestyle |

Na adresi Langov trg 6, u samom središtu Zagreba, u rodnoj kući Augusta Šenoe smjestio se restoran O'brok i tako se upisao na gastronomsku kartu grada ponudivši mu baš ono što mu je nedostajalo. Osim predivnog, umjerenog i otmjenog interijera, kojim dominira drvo, crni akcenti te fotografije starog Zagreba, restoran O'brok itekako se ima čime istaknuti. Naime, sve što se u njemu poslužuje izvorni je domaći proizvod. Od mesa koje dolazi s OPG-a iz Like, crne slavonske svinje, pa sve do autohtonih domaćih sorti vina poput plavca malog ili dingača.

O'brok, novi zagrebački restoran

Chef restorana, Krunoslav Majcen, koji je svoje dvadesetogodišnje iskustvo stekao u brojnim etabliranim restoranima poput onoga u hotelu Esplanade, svake zore po sve potrebne sastojke za pripremu jela odlazi na obližnji Dolac. Uz meso vrhunske kvalitete, posebno ističe ručno rađene štrukle.

O'brok, novi zagrebački restoran

Kako nam kažu u O'broku, ovdje se sve priprema tradicionalno, ručno, od domaćeg kruha preko raznih savijača i njoki, pa sve do rezanaca za juhu. Osim toga, s ponosom ističu i izbor slastica koje su u potpunosti lišene aditiva. Izgledom ozbiljno konkuriraju onima u najpoznatijim slastičarnicama svijeta, dok su sastavom i okusom ravni onima starih baka. Restoran O'brok uskoro će dobiti i svoju ekstenziju, otmjeni wine bar za opuštanje prije ili pak poslije obroka.

O'brok, novi zagrebački restoran
 
O'brok, novi zagrebački restoran