Novogodišnje odluke kojih ćete se stvarno i držati u 2017.

| Lifestyle |

novogodišnje odluke
Koje su vaše novogodišnje odluke?

 Dignite ruku ako ste ikad donijeli novogodišnju odluku. OK, cool. I mi isto...Sada dignite ruku ako ste ikada u životu uspjeli održati tu odluku cijelu godinu. Ne vidimo ruke...Zato smo ove godine smislili 7 odluka koje su lako održive i mogu biti uspješno realizirane u 2017. godini. 

ISKLJUČITE TEHNOLOGIJU JEDAN CIJELI SAT DNEVNO

Htjeli ste napraviti detox od vašeg Facebooka, ali isključiti se cijeli tjedan s interneta zvuči više kao mučenje nego terapija. Umjesto toga, obvežite se na jedan sat dnevno bez mobitela i bez telefona i otkrit ćete koliko zapravo puno stvari možete obaviti bez ometanja društvenih mreža. 

PRESTANITE SE ISPRIČAVATI ZA NEŠTO ŠTO STE POJELI (ILI POPILI)

Ovo je naš moto: ako želite popiti onaj veliki čokoladni shake, popijte ga! Nemojte se više osjećati loše ili boriti s grižnjom savješću zbog nečega što se popili ili pojeli. 

NAZOVITE PRIJATELJE KOJI NE ŽIVE BLIZU VAS BAREM JEDNOM MJESEČNO

Održavanje prijateljstva dovoljno je teško i kad živite u istom gradu, a kamoli kada ste na drugom kraju zemlje. Budite realistični i zakažite telefonski razgovor (ili skype video poziv) s prijateljicom iz drugog grada jednom mjesečno. 

ČITAJTE KNJIGE

Već mjesecima (ako ne i godinama) si govorite da morate početi čitati više knjiga, ali nikad "nemate vremena". Ove godine budite realistični i odaberite jednu knjigu mjesečno u kojoj ćete uživati prije spavanja - pun obolje nego gledanje u ekran(!). 

POKUŠAJTE SVAKE NOĆI SPAVATI 7 SATI U KOMADU 

U redu je ako ne možete nagurati do 8. Jednostavno nemojte pogledati još onu zadnju epizodu omiljene TV serije prije spavanja... 

PRESTANITE TROŠITI NOVCE NA ODJEĆU 

Ne, ne kažemo da morate prestati shoppingirati. Ali napokon počnite kupovati pametno. Ne, ne treba vam dvadeseta crna pencil suknja u ormaru, niti treće čizme iznad koljena. Radite mjesečne "wish-liste" i odaberite jedan komad s nje koji vam najviše fali i nedostaje u ormaru. 

PRONAĐITE TJELOVJEŽBU KOJU VOLITE 

Znate kako se kaže: ako radite nešto što volite nećete raditi ni dana u životu. Iako to baš ne možemo u potpunosti primijeniti u vježbanju (ipak se morate znojiti!), zašto trošiti svoje dragocjeno vrijeme na vježbe koje mrzite? Plus: jako je korisno ako na fitness krenete s prijateljicom! Tako ćeet jedna drugoj biti potpora i motivacija, a i odmah je zabavnije!