Nogometna euforija: Što rade žene dok muškarci bulje u TV?

| Lifestyle |

Dok će većina pravih muškaraca današnju večer provesti u isčekivanju i samom praćenju utakmice Wales – Hrvatska (o tome nećemo pisati jer o toj temi pišu svi ostali mediji - frajeri: sorry!), a s obzirom da žene tj. njih preko 90% to baš i ne zanima, mi vam donosimo nekoliko zanimljivih prijedloga za onu većinu žena koje ne gledaju nogomet (ni dobrovoljno, ni istinski, a ni lažno zainteresirane) - kako provesti ovu hladnu večer te iskoristiti vrijeme samo za sebe.

Ako ste raspoložene za izlazak: OPCIJA A

Povedite prijateljice u kazalište, to je uvijek dobra ideja, red kulturnog uzdizanja, zabave i ženskog druženja. U zagrebačkim kazalištima danas igraju:

19:30 HNK: Pigmalion (drama)

19:30 Kazalište Žar ptica: Vesela bajkovnica

20:00 Teatar Exit: Kauboji

20:00 Kerempuh: Ne igraj na Engleze

20:00 Glumačka družina Histrioni, Histrionski dom: Iz Zagreba s ljubavlju tu

Pogledajte neke od najnovijih filmova u kinima. Naši prijedlozi su:

19:10 Cinestar Branimir Centar: Carstvo Velikog Oza

19:20 Cinestar Branimir Centar : Pad Olimpa

19:30 Cinestar Branimir Centar : Proljetno ludilo

19:55 Cinestar Branimir Centar : Mafijaši starog kova

naravno, ako ste kojim slučajem dobili pozivnicu za večerašnju premijeru Čovjeka iz sjene s famoznim i prezgodnim Clive Owenom - svakako ga nemojte propustiti.

Čovjek iz sjene
Čovjek iz sjene

A ako vam fali "ćakule" s prijateljicama i jedne dobre sočne "trač partije" ili takozvanog babinjaka sigurni smo kako bi vam odgovarala jedna lagana večerica npr. u Takenoku u Kaptol centru ili Radničkoj, Lari&Penatiju u Petrinskoj, Manu u Medvedgradskoj, Apetitu u Masarikovoj ili Malom baru u Vlaškoj... ili barem čaša dobrog vina uz malo sira u nekom od zagrebačkih wine barova poput: Tri praščića u Gundulićevoj, Mojo bara u Martićevoj ili Kôte u Medulićevoj.

Ako pak imate viška energije, a ipak prezirete nogomet, povedite frendice na neki zanimljiv trening - npr. zumbu ili S-factor ili još bolje na Basic Body Skills kod Marija Valentića u Firtst Fitness u Zavrtnicu da se dobro preznojite i izbacite sav nakupljeni stres. Naravno, poslije nemojte otići kući, već u svoj omiljeni caffe bar ili još bolje odite na pizzu u Kariolu u Kranjčevićevu ili Vlašku, Kod Žaca u Grškovićevu ili Chateau u Tkalčićevoj kako slučajno ne bi smršavili, nego da odmah nadoknadite tu izgubljenu kilu s treninga... Na kraju je jedino važno da se poslije svega osjećate - ispunjeni, zadovoljni i sretni!

A ako niste za prethodnu opciju, uvijek ostaje: OPCIJA B

Ako ovo hladno i snježno vrijeme utječe na vaše raspoloženje i niste baš pretjerano zainteresirani za nikakvu vrstu izlazaka pa ni za druženja, a s obzirom na to da utakmica počinje dosta kasno te da većina frizerskih i beauty salona tada više ne radi, priuštite si večer samo za sebe i napravite vlastiti kućni spa tretman (naravno, to je moguće samo ako muški ne gledaju tekmu doma jer inače ne znamo kako bi si osigurali svoju mirnu oazu).

Zapalite nekoliko mirisnih svjećica, napunite kadu svojom omiljenom kupkom i uživajte u rijetkim trenutcima tišine. Ako ga imate, upalite kamin, zamotajte se u dekicu i pročitajte knjigu koju već odavno želite pročitati, ali nikako ne nalazite vremena ili neko lako štivo poput jeftinog i opuštajućeg ljubavnog romana čiji ćete sadržaj zaboraviti već sat vremena nakon što ste ga pročitali, ali će vas opustiti i isključiti iz svakodnevnog stresa. Ljubići su idealni za to, zar ne?

Možete napraviti i domaći piling za lice od palente i maslinovog ulja pa domaću masku za lice od svježeg kravljeg sira i meda (ili germe ili voća...) i priuštite svom licu pravi kravljevski tretman, odmor i čišćenje kakvo i zaslužuje.

Uz to ne zaboraviti pustiti glazbu koja vas veseli, relaksira, podsjeća na neke sretne trenutke kad ste bili mlađi i ljepši, na neka bolja vremena kada niste brinuli o novcu, krizi, glupoj politici i zatvorenom krugu samo negativne energije... Napravite svoj vlastiti krug samo svoje pozitivne vibre i isključite se od svakodnevnice!

Natočite si čašu kvalitetnog crvenog vina poput Roxanicevog Teran Rea ili Super Istriana, Matuškovog Royal Dingača ili pak Madirazzinog Dingača, a ako više volite šampanjac, priuštite si jedan Veuve Clicquot, Moet ili što već sami izaberete te istinski uživajte u sebi.

Zar uostalom ne volite sebe najviše na svijetu? Ne? Trebali biste. Jer ako ne volite sebe, ne možete voljeti ni druge! Naravno da (ako imate) volite i obožavate svoju djecu najnajnajviše što se riječima uopće može opisati, da ne spominjem ostale najdraže, ali sebe - sebe morate voljeti jako puno jer ako to nije tako, to se vidi u svakom vašem pokretu, držanju, izražaju, u svakom pogledu, u očima, u svakoj izgovorenoj riječi. Ako vi niste smireni, duhovno puni i sretni s vama nitko ne može biti sretan. Ni muž, ni djeca, ni prijatelji ni kolege na poslu. Nitko! I zato - iskoristite ovih svojih "5 minuta" samo za sebe i nahranite se. Nahranite svoju dušu i tijelo onim što najviše volite!

A vi frajeri? Ne, ovaj put nećemo o vama, o vama nekom drugom prilikom... Sorry.