Nekonvencionalan način skidanja kila - djeluje li?

| Lifestyle |

Iako mora postojati određena količina mentalne volje kako biste uopće započeli s dijetom i vježbanjem, nutricionistica Lyndi Cohen tvrdi da zapravo nikada nije stavljen dovoljno jak naglasak na "mentalni" aspekt gubitka težine. Točnije, Cohen, koja je sama često bila na dijeti, smatra da uspješno mršavljenje bitno ovisi o vlastitom emocionalnom stanju -  stanju koji je pod jakim utjecajem tehnologije.

"Tijekom mojih jo-jo dijeta, često sam surfajući internetom pronalazila svoje fitness inspiracije, uvjerena da će me one potaknuti da se držim plana prehrane i tjelovježbe kako bi me to dovelo do 'tijela iz snova'", piše Cohen u nedavnom članku za My Body + Soul. "Nažalost, nisam shvatila na vrijeme da se ne možete kriviti ili sramiti sebe tijekom mršavljenja. Buljenje u slike modela sa savršeno oblikovanim trbušnjacima i stražnjicama zapravo je 'pojelo' moje samopouzdanje (doslovno) zbog čega sam se opet našla - u hladnjaku. "

Ona preporučuje da odložite svoje telefone, zaboravite na sufarnje i traženje #fitnessinspiracije kada pokušavate izgubiti na težini te refokusirate tu svoju energiju na ono zbog čega ćete se osjećato dobro. "Kada sam prestala pratiti sve fitness ispiracije na društvenim mrežama, moje samopouzdanje i sreća su porasli", piše ona. "Imala sam jasan um, osjetila sam kontrolu nad svojim tijelom i mogla sam se koncentrirati na vlastiti zdrav način života." Zato je vrijeme za digitalni detoks...