Naučite kako ne zaboravljati stvari uz pomoć ovih 7 savjeta

| Lifestyle |

Različiti serumi za kožu i kozmetički tretmani najočitiji su način za borbu protiv starenja, no postoji i bolji način kako ostati mlad i zdrav s dokazano dugotrajnim benefitima - razgibavanjem uma.

Iako genetika može utjecati na dio vaših vještina pamćenja, Gary Small, direktor UCLA Longevity centra, kaže da "oko dvije trećine onoga što određuje koliko dobro starimo dolazi iz negenetskih čimbenika kao što je na primjer naše svakodnevno ponašanje".

Dakle, ako već sada u mlađim danima učinite male promjene, možete izgraditi snagu mozga i povećati svoje sposobnosti pamćenja te tako kreirati prevenciju od zaboravnosti. Razgibajte i ojačajte svoje mentalne sposobnosti pomoću ovih 7 jednostavnih trikova zbog kojih više nikad nećete tražiti izgubljene ključeve od auta.

1. Svakoj stvari dajte određeno mjesto na koje ćete je (nakon korištenja) uvijek vraćati na isto mjesto.

2. Stvaranjem kreativne priče više nikad nećete zaboraviti popis namirnica koja morate kupiti.

3. Vježbajte upoznavanje s nekim novim svaki dan te pokušajte zapamtiti ime vežući ime i lice s nečim lako pamtljivim (ako se netko zove Tea, zamislite kako ispijate šalicu čaja (engl. Tea) sa spomenutom osobom).

4. Stvorite asocijacije riječima pa ako se ne možete sjetiti imena glumca, pokušajte se sjetiti gdje glumi i s kime glumi.

5. Birajte igre u kojima se morate koristiti umom - kvizovi, križaljke, sudoku...

6. Vježbajte svoje vještine pamćenja tako što ćete ujutro primijetiti što su vaši najdraži obukli, a navečer, kada legnete u krevet, pokušajte se prisjetiti u što su točno bili obučeni, od boje i materijala pa do detalja i uzoraka.

7. Borite se s rutinom i pokušajte pronaći novi, možda bolji put do posla; počešljajte se drugom nedominantnom rukom; postavite sat na drugu ruku - sve će to izazvati vaš mozak da se bori protiv rutine i razvija mentalnu vještinu.