Naučite kako jednostavno omekšati tvrde cipele

| Lifestyle |

Naučite kako jednostavno omekšati nove cipele
Omekšajte cipele uz pet ubojitih trikova!

Svaka žena koja je luda za cipelama neće odustati od svog idealnog para samo zato što je tvrd. Očekivano, one neće biti udobne, ali će baš toliko raditi žuljeve da ćete ih na kraju i baciti.

Međutim, postoje taktike koje bi trebale olakšati vaš problem. Ako ne upali prva, druga ili treća bi trebale. Pročitajte ih u nastavku!

1) Debele čarape i alkohol - Prva taktika je suviše jednostavna, samo trebate par debelih čarapa, malo alkohola i dobru volju. Navucite čarapice i napravite smjesu alkohola i vode kojom ćete premazati cipele iznutra. Zatim cipele obucite i hodajte u njima minimalno pola sata. Možda vam neće biti najudobnije na ovaj način omekšavati cipele na petu dok ste kod kuće, ali mantrajte da je sve to za viši cilj.

2) Sušilo za kosu - U "narodu" poznatije kao fen koristite za nešto ekstremnije omekšavanje koje posebno pali kod kožnih cipela. Za duplu borbu obucite par debelih čarapa i navucite nove cipelice. Sljedeći korak je paljenje sušila za kosu kojim ćete targetirati najtvrđa problematična područja i toplinom ih omekšati.

Naučite kako jednostavno omekšati nove cipele
Trikovi za omekšavanje cipela

3) Jastučići za cipele - Nabavite jastučiće za cipele koje ćete polijepiti po problematičnim područjima. One će osigurati da vam nove cipele ne naprave žuljeve već na prvom nošenju, a istovremeno ćete cipele širiti dok hodate.

4) Zamrzivač i voda - Na prvu ćete se vjerojatno ustručavati staviti cipele u zamrzivač, no ovo je još jedan od malih trikova za širenje obuće. Napunite vrećicu za zamrzivanje s vodom i stavite je u cipelu. Neka vrećica ima točno onoliko vode koliko je potrebno (da je realna s obzirom na vaše stopalo) i stavite je u cipelu pa u zamrzivač. Kad se stvori led, instantno će vam proširiti i cipelu!

5) Vlažne čarape - Ovo je još jedan trik s čarapama, ali nešto drugačiji. Navlažite čarape i posložite ih u vašu cipelu, no pazite da ne budu toliko mokre da vam unište cipelu! Zatim ih slažite u cipelu i ostavite da se posuše do kraja. Čarape će povećati svoj volumen sušenjem, a tako i raširiti vašu cipelu.

Naučite kako jednostavno omekšati nove cipele
Važe oružje su čarape i jastučići za cipele!