Naše dvije nove zaposlenice provele su dan na sajmu antikviteta. Evo 7 najboljih stvari koje su pronašle

| Lifestyle |

Prije bi svaki novinar svoje prve korake u novinarstvu činio na tržnici. Urednik bi ih poslao na plac da se kod kumica raspitaju za cijenu voća i povrća, te da onda napišu maksimalno pola kartice teksta o tome. Odluku o tome hoće li uz taj tekst staviti i njihove inicijale, donijeti će tek naknadno. 

 
Vremena se, međutim, mijenjaju. Nastupile su tako određene promjene u društvu i sada nas, evo, o zelju informira neposredno predsjednik najveće oporbene stranke za vrijeme političke krize - a s kojom to zelje, nota bene, nema nikakve veze - pa onda nema potrebe da se i ti novinarski početnici time bave. Ima, naime, tko će!
 
Isto tako, promjene su nastupile i u novinarstvu pa u današnje vrijeme prvi novinarski izlazak je uglavnom na Google, a onda kud ih ta nepredvidiva tražilica odvede... (Najčešće na onaj 'translate')
 
Mi na Wall.hr-u pokušavamo malo kombinirati nove trendove u društvu i struci, s onim starim. Tako smo naše dvije nove zaposlenice nedavno poslali na 'App store' da skinu 'Let go' aplikaciju za kupovinu i prodaju rabljene robe te da za naše mnogobrojne čitatelje izdvoje ono najzanimljivije, a danas smo ih s istim zadatkom poslali na Britanski trg gdje se svake nedjelje održava sajam antikviteta.
 
Prilikom obavljanja onog prethodnog zadatka jedna od naše dvije nove zaposlenice (Antonia) je zakazala, a sve o tome možete pročitati na ovom gore linku, pa je ovaj put ona morala malo više potegnuti i samostalno izabrati sedam zanimljivih stvari koje vam donosimo u nastavku.
 
Druga je, uzgred kazano, za to vrijeme ispijala cappuccino u jednom od obližnjih ugostiteljskih objekata. 
 
1. Polet s Mirom Furlan na naslovnici
 
Za samo 20 kuna kupili smo Polet, tjedno glasilo tadašnjeg Saveza socijalističke omladine Hrvatske, a koji je bio osobito popularan u 80-im godinama proteklog stoljeća kada su se posvetili temama koje su zanimale mlade: stripu, rocku, fotografiji, filmu i raznim oblicima supkulture. Osim prekrasne Mire Furlan na naslovnici, nama kao djelomično modnom portalu, veoma zanimljiva bila je i tema "Tenisice od 7 milja".

 2. Miroslav Krleža; Povratak Filipa Latinovića

Knjiga Povratak Filipa Latinovića, u izvrsnom stanju, koštala nas je samo 10 kuna, a kao mali bonus pronašli smo lijepim rukopisom ispisanu posvetu na prvoj stranici. Knjigu je stanovitoj Silvi za 18.rođendan poklonila teta Zlatica, a ukoliko netko poznaje Silvu, ili Zlaticu, neka im javi da se njihova knjiga nalazi kod nas. Voljeli bi, naime, da se - baš poput Filipa Latinovića - i knjiga nakon mnogo godina napokon vrati kući.

3. Poster Dražena Petrovića

Za samo 5 kuna dobili smo ovaj poster našeg nikad prežaljenog kapetana, a čija je vrijednost, složiti ćete se, neprocjenjiva!

 4. Jedna stranica iz Paninijevog albuma sa Svjetskog prvenstva 1998.g. u Francuskoj

Kod istog gospodina koji nam je prodao Draženov poster, pronašli smo i ovu nespretno iskinutu stranicu iz Paninijevog albuma samoljepljivih sličica, a na kojemu se nalazi uglavnom napadački dio naše reprezentacije. Nismo je kupili jer prodavač nije imao i drugu stranicu, onu s obrambenim dijelom ekipe, a koji je po nama jednako zaslužan za uspjeh reprezentacije. Osim toga, Dario Šimić je u tom razdoblju bio nevjerojatno sladak...

5. Knjiga Svijet oko nas 

Za svega 30 kuna dobili smo i prvi i drugio dio ove genijalne knjige. Iz posvete je vidljivo da je Milan iz nekadašnje Slavonske Požege prvu knjigu dobio 1961.g. za svoj 9.rođendan od mame, a za Božić godinu dana poslije i drugi dio. Tom poklonu se pridružio i tata... Ukoliko netko poznaje g. Milana, koji bi sada trebao biti u svojim šezdesetima, neka ga obavijesti da su mu knjige kod nas te ukoliko nam objasni zašto mu tata nije sudjelovao u poklonu za 9.rođendan, sigurno je bio jako zločest, može ih dobiti natrag.

6. Ulaznica za Saloon iz 1999.g. 

Legendarni zagrebački klub Saloon uskoro bi ponovno mogao otvoriti svoja vrata. Mi ćemo pokušati ući s ovom ulaznicom iz `99.godine, a koju smo priskrbili za samo 5 kuna. Vjerujemo da je te godine do nje bilo mnogo teže doći, a ako se odnosila na onu proslavu Badnjaka, onda i nemoguće.

7. Digitron

Prodavač nas je pola sata, sasvim ozbiljno, uvjeravao da je ovaj token Zagrebačke banke zapravo digitron. Kupili smo ga!

 
Sve što je Antonia tijekom svoje dvosatne šetnje među štandovima na najpoznatijem zagrebačkom sajmu antikviteta, onom na Britancu, kupila i našim čitateljima zabave radi u ovom tekstu prezentirala, bilo je jeftinije od onoga što je naša druga zaposlenica, Viktorija, za to vrijeme popila i pojela u obližnjem kafiću.