Namirnice koje pomažu u liječenju mamurluka

| Lifestyle |

Svi smo se barem jednom našli u situaciji kada se „Happy hour“ s kolegama s posla iznenada pretvorio u tulum do kasnih noćnih sati, a sljedeće jutro se probudili s najvećim mamurlukom ikada.

Nažalost, ne postoji ni jedan lijek koji bi u potpunosti mogao izliječiti mamurluk pa je u toj situaciji najefikasnije istrpjeti i pričekati da prođe. Međutim, nekoliko namirnica može pomoći da se taj cijeli proces ubrza i olakša.

Pijte vodu prije odlaska na spavanje

Nije tajna da je voda ključni faktor u borbi protiv alkohola, međutim trebat će vam više vode nego što mislite. Možete popiti čak i cijelu bocu vode, ali pijte ju polako i u malim dozama. Zapamtite, što više vode i što ranije idete leći, to bolje.

Popijte pivo ujutro kada se probudite

Vjerujete li u izreku „klin se klinom izbija“?  Ovo je navodno jedan od načina da spriječite glavobolju.

Stavite led kako bi smanjili natečenost

Mamurluk se treba tretirati kao ozljeda, zbog dehidracije od alkohola često se zna desiti da vam lice natekne. Kako biste to spriječili  stavite hladan oblog , popijte ibuprofen i idite odspavati.

Izbjegavajte nezdravu i masnu hranu

Predlažemo vam da nakon konzumiranja alkohola izbjegavate hranu iz fast fooda, jer iako se tada možda čini kao dobra ideja, ujutro ćete zbog toga požaliti.

U slučaju da se ponovno nađete u situaciji da vas zadesi mamurluk, predlažemo da isprobate barem jednu od ovih namirnica. Nema na čemu.