Najbolji način kako oprati kupaći kostim

| Lifestyle |

Koliko je dugo izdržao vaš posljednji kupaći kostim? Ne mislimo koliko ste da dugo nosili, već koliko mu je trebalo da se rastegne i izblijedi, a elastika popuca? Ako ste imalo slični nama, onda ste proveli puno previše vremena u potrazi sa savršenim kupaćim kostimom da biste ga nosili samo jednu sezonu...Slažete se?

Način na koji tretiramo naše kupaće kostime ponajviše utječe na njegovu dugotrajnost, odnosno kratkotrajnost. Štoviše, možemo reći da ni tkanina ni modna marka kupaćeg ne utječu kao njega kostima. Jeste li  znali da kupaći zahtijevaju posebno određenu njegu? Ako niste, možemo vam reći da zbilja nije teško kako zadržati oblik i boju.

Najgora stvar koju možete učiniti za vaš bikini je skinuti ga dok je mokar i baciti na ručnik. Tako ste i naramenice i materijal rastegnuli do maksimuma! Umjesto toga predlažemo nešto puno bolje...

ŠTO VAM TREBA: delikatan deterdžent (ili još bolje, baby šampon); čist, suh ručnik i vaš mokar badić. 

ŠTO UČINITI: nježno operite badić (da uklonite sav klor, znoj ili morsku sol) te dobro istisnite svu vodu; zatim položite oprani badić na čist ručnik i zarolajte ručnik (dok je vaš badić unutra); odrolajte ručnik i ostavite i ručnik i badić na nekom hladnijem mjestu (daleko od izravnog sunca) kako bi se do kraja osušio. 

ZAŠTO DJELUJE: Kada zamotate badić u ručnik on će upiti sav višak vode, a umjesto da ga objesite na sušilo trebate ostaviti svoj badić na ravnoj površini kako bi zadržao oblik što duže moguće.