Najbolji način kako ojačati i poboljšati vezu

| Lifestyle |

Kao bića navike, ljude prirodno privlače ponavljanja i rutine kao izvor kontrole i udobnosti. No, u dugotrajnim vezama ili brakovima, izvor kontrole i udobnosti u konačnici može stvoriti dosadu, frustraciju, a ponekad i posljedice.

"Dosada i poznata rutina ponašanja imaju tu groznu inerciju da kada nam se dogode, lako ostajemo u njima... dugo vremena", piše Bustle. "Dakle, moramo početi razmišljati o tome što volimo kod odnosa s partnerom ili partnericom, o tome što čini naš odnos boljim i koji je najbolji način za očuvanje veze."

Životna trenerica Kali Rogers smatra da je dosadu potrebno srezati u korijenu uvođenjem uzbuđenja u svoj odnos jer smatra da je upravo to ono što čini vezu stabilnom i jakom. "Planirajte nešto zajedno", kaže Rogers. "Baš kao što je ljudima potrebno promaknuće kako bi se osjetili izazvanima i nagrađenima, i parovima je potreban isti nalet adrenalina u vezi."

Bustle preporučuje fokusiranje na kvalitetu, a ne kvantitetu - zato si kao par osigurajte dobro provedeno vrijeme. "Pogotovo ako ste zajedno dugo vremena, možda ste sami krivi za zahlađenje odnosa", pišu. "Bilo da se radi o ignoriranju vlastitog partnera zbog telefona ili primjećivanju da sada samo postojite zajedno, no niste stvarno zajedno, krenite s planiranjem nečeg novog i uzbudljivog." Obavezno planirajte večernje spojeve, zajedničke aktivnosti i nova iskustva na regularnoj osnovi. U svakom slučaju, potrudite se! Udahnite život u svoju svakodnevnicu.