Najbolja tjelovježba za žene koje su prošle pedesetu

| Lifestyle |

 Kako starimo, najčešće tjelovježbu stavljamo u drugi plan i to bez razloga. Znate: kuća, posao, djeca, sastanci, serije,...Ali u stvari je jako važno ostati aktivan bez obzira na godine. Redovitom tjelovježbom sprječavate slabljenje kostiju, popravljate koordinaciju, popravljate raspoloženje i pamćenje te smanjujete simptome brojnih kroničnih bolesti i stanja. Ovo je 5 najboljih tjelovježbi i treninga za sve žene koje su ušle u pedesete...

VOŽNJA BICIKLA

Odlična opcija za sve one koji pate od bolova u zglobovima jer ima iste efekte kao i primjerice trčanje, ali puno je manje opterećenje na tijelo. Plus: zabavno je!

PLIVANJE

Odlična tjelovježba za cijelo tijelo koja nije teška za leša ni bokove, ali svejedno trošite gomilu kalorija i učvršćujete tonus mišića. U sat vremena plivanja možete potrošiti do 500 kalorija i nevjerojatno ubrzati svoj metabolizam. 

PHOTO: @corepilatesnyc
PHOTO: @corepilatesnyc

YOGA I PILATES

Naravno da ne morate dubiti na glavi pet minuta da biste upili sve prednosti joge i pilatesa. Osim što osnažuje kralježnicu i core, ovim vještinama učinit ćete čuda za fleksibilnost i pokretljivost. Uz sve fizičke efekte, joga i pilates imaju i brojne mentalne prednosti po vas. 

VESLANJE

Veslanje je jedna od najučinkovitijih i najugodnijih formi vježbanja, što je posebno istinito za sve fitness entuzijaste u kasnijim godinama. Veslanje je pretežno trening za donji dio tijela (znamo, i mi smo bili šokirani!), a djeluje slično kao i čučnjevi. 

CROSSFIT

Ok, čekajte da objasnimo. Znamo da zamišljate CrossFitere kao mlade dečke s trbušnjacima, ali vjerujte nam kad vam kažemo da je ovaj trening zaista - za sve (bez obzira na level fitnessa ili dob polaznika).