Najbolja jutarnja rutina za zdrav i energičan organizam

| Lifestyle |

Jutarnja rutina

Imati uspješan dan zahtijeva puno više od samog buđenja na desnoj strani kreveta. Nekoliko prvih sati dana postavit će temelj za dobar nastavak zato je važno da ih dobro "odradite".

Liječnik integrativne medicine Frank Lipman, osnivač i direktor wellness tvrtke Be Well, savjetuje najbolju jutarnju rutinu zbog koje ćete biti uspješniji, stoga prestanite pritiskati gumb "odgodi" na svojoj budilici. Ovi jednostavni koraci uredit će vaš ritual buđenja i svako vas jutro detoksicirati za zdraviji, sretniji dan.

Hidratizirajte se s limunovom vodom

Prva stvar koju biste trebali učiniti nakon buđenja jest popiti čašu tople vode sa svježe iscijeđenim limunom. Preko noći naše tijelo dehidrira zbog detoksikacijskig procesa, stoga je važno hidratizirati se i unijeti u tijelo elektrolite u obliku kalija, kalcija i magnezija. Sok od limuna pomaže jetri da proizvodi više enzima koji podržavaju probavu i potiču jetru da očisti toksine, a vitamin C djeluje kao snažan antioksidans, štiti od slobodnih radikala i jačanje imunološkog sustava.

Prakticirajte jogu

Savjet dr. Lipmana jest jutarnje prakticiranje joge koja će vam pomoći stimulirati probavu, eliminirati toksine i pojačati detoksikaciju kako biste lakše podnjeli ostatak dana. Puno probavnih tegoba dolazi od stresa - dubokim smirujućim udisajima možemo opustiti mišiće i dijafragmu.

Napravite piling

Prije nego što uskočite u tuš, ovaj brzi potez može imati veliku korist za vaše zdravlje. Nekoliko dana u tjednu napravite suhi piling u jutarnju rutinu. Mekana četka za tijelo maknut će stare stanice i nečistoću, otvoriti pore i omogućiti koži da se slobodno znojiti. To također potiče cirkulaciju koja pomaže u promicanju stanične obnove i vitalnost.