Način na koji nosite torbu govori puno o vašem karakteru

| Lifestyle |

Primjećujete li kako žene oko vas nose svoje torbe? Stručnjak za govor tijela Patti Wood smatra da način na koji žena nosi torbu puno govori o njenoj ličnosti.

Preko ruke

Ovo je omiljeni način nošenja torbi slavnih ličnosti dok bježe od paparazaa i ukazuje na moć i samopouzdanje. "Nosite torbu kao da je orden časti. Osjećate se kao da ste pomalo superiorni, nadmoćni" kaže Patti.

Slobodne ruke, torba prebačena preko ramena

Djevojke koje nose torbe tako da su im ruke slobodne svjesno pokrivaju dio svoje figure i odjeće. Iako je ovaj način nošenja jako zgodan, doima se pomalo štreberskim i veoma je popularan kod mlađih generacija.

Držanje torbice naprijed s obje ruke

Obično u kombinaciji sa stidljivim osmjehom i prekriženim nogama, ovakav način nošenja torbe otkriva pomalo obrambeni stav. "U ovoj poziciji djelujete kao da štitite svoje stvari. Ako radite ovo tijkom romantičnog sastanka, to je zato što se osjećate čudno i u pomalo ste neugodnoj situaciji," kaže Wood.

Držanje torbice u jednoj ruci

S obzirom da su clutch i pismo torbice veoma popularne zadnjih sezona, mnogo žena odlučuje se upravo za ovu vrstu torbe, a Wood smatra da su žene koje tako nose svoje torbice opuštene, ležerne i zrače samopuzdanjem.