Način na koji kišete otkriva kakva ste osoba

| Lifestyle |

Način na koji kišemo govori sve o našoj osobnosti, tvrdi najnovije američko istraživanje. Glasno i eksplozivno kihanje u većini slučajeva dolazi od osobe koja je otvorena i demonstrativna, dok će sramežljive osobe pokušati zaustaviti kihanje, što će rezultirati utišanim kihanjem, kaže neurolog Alan Hirsch.

"Kihanje je kao smijanje. Netko se smije glasno, netko nježno. Slično je i s kihanjem. To je više psihološka stvar i predstavlja temelj osobnosti i strukturu karaktera", rekao je dr. Hirsch. Kihanje je refleks koji izazivaju klice, polen i prašina koja se infiltrira u nosu i mozak šalje poruku da ga se organizam mora osloboditi, što potiče duboki udisaj koji zrak zadržava u plućima, dolazi do zatezanja prsnih mišića, što radi pritisak koji nas tjera da kišemo.

"Kihanje je nesvjesni fenomen, dio tjelesnog mehanizma za obranu, način na koji se čiste bakterije koje mogu biti štetne za organizam. I možete kontrolirati i način na koji će izaći", ističe dr. Gordon Siegel. Eksperti kažu kako oblik nosa i struktura kostiju lica igraju malu ulogu u tome kako će zvučati naše kihanje, kaže Siegel te dodaje kako većina ljudi uopće ne razmišlja o tome već se to događa kao prirodna radnja.