Manjak produktivnosti svatko može riješiti ovim trikom

| Lifestyle |

Savjet za bolju produktivnost koji djeluje kod svakoga

Sigurno ste do sada čuli minimalno stotinu savjeta koji bi nam trebali pomoći kada je u pitanju jačanje produktivnosti. Ako vam izrada dnevne "to-do" liste i/ili više vježbanja nije pomoglo pri produktivnost, možda još niste pronašli savršen trik koji će vas dovoljno motivirati na rad.

"To je zato što ne postoji jedna univerzalna navika ili trik koji funkcionira kod svih", kaže stručnjak za produktivnost i autor Charles Duhigg u nedavnom Inc. članaku. "Svi smo različiti, stoga ono što funkcionira kod nekoga drugoga, ne može i vas dovesti do istih proizvodnih rezultata." Ima smisla, zar ne?

Jutarnja produktivnost

No, Duhigg ne staje na tome. On tvrdi da ipak postoji jedna stvar koja djeluje u svačiju korist - eksperimentiranje s navikama koje vas dovode do toga da razmišljate dublje o tome kako možete postići svoje ciljeve. Trik je u tome da pronađete ono što vas čini kontemplativnijima. Duhigg objašnjava: "najproduktivniji ljudi svoje svakodnevne navike i rutine pokušavaju prožeti s aspektima koji ih potiču da misle dublje. A zatim različite rutine rotiraju ('Ovaj ću tjedan pokušati meditirati, a sljedeći tjedan sam ću vježbati. Tjedan nakon toga ću svakoga jutra napisati svoje dnevne cilje... ') dok ne pronađu nešto što funkcionira. I onda se drže toga."

Dakle, ipak postoji jedan trik koji se zapravo odnosi na sve? Pronađite ono što najbolje funkcionira kod vas (posebno kroz proces pokušaja i pogrešaka) i stvorite naviku koja će vas učiniti produktivnijima.

8 ključnih stavki koje će potaknuti vašu produktivnost