Mamurluk od slatkiša zaista postoji; donosimo vam savjete što napraviti dan nakon

| Lifestyle |

 

Možda ste sinoć svoju tugu ubili nezdravom količinom slatkih proizvoda pa se jutros i ne osjećate baš najbolje. Vjerojatno se pitate: ‘Nije valjda da imam mamurluk od šećera?’

Iako se mamurluk smatra posljedicom konzumiranja previše alkohola, isti osjećaj vam mogu izazvati i slatkiši.

Uobičajeno je da alkohol doprinosi nekoj od glavobolja, no često je višak šećera pravi krivac koji može uzrokovati čak i trenutne promjene na koži.

U nastavku vam donosimo 3 savjeta koji će vam pomoći u detoksikaciji od šećera.

Pripazite na doručak
Nakon noći loših navika crijeva razvijaju neravnotežu loših bakterija i tijelo se može probuditi žudeći za još više šećera. Predlaže se uzimanje probiotika za ponovno uspostavljanje ravnoteže šećera u krvi. Za prvi obrok u danu savjetuje se preskakanje teškog doručka u korist nečeg laganog i čistog. Možete napraviti smoothie od ananasa, koji je jedna od najboljih protuupalnih namirnica te zelenog lisnatog povrća poput špinata.

Izbjegavajte mlijeko, kofein i naporne treninge
Potrebno je izbjegavati sve mliječne proizvode jer ih je teško probaviti, kao i sol jer ona može izazvati nadimanje i daljnju žudnju za šećerom. Kavu je također važno izbjegavati jer je vaša jetra već preopterećena, a razina kofeina i kiselosti ne pomaže.
Iako se nakon energične vježbe inače osjećamo dobro,ona nije najpametniji izbor ako ste dan prije pretjerali sa šećerom.Vaše se tijelo mora opustiti pa se zato odlučite se za laganu, osvježavajuću šetnju u prirodi koja će biti korisna za proces oporavka.

Koristite suhu četku
Za one s malo dodatnog vremena na rukama, brzo suho četkanje će poboljšati cirkulaciju, ukloniti mrtvu kožu, potaknuti limfne čvorove i poboljšati probavu, posebno ako je praćeno dobrom parom koja omogućuje obnavljanje i pročišćavanje od glave do pete.