Koliko je potrebno muškarcima i ženama da budu potpuno opušteni u vezi?

| Lifestyle |

Instagram/ @explorerssaurus_

Od prve zajedno provedene noći do prvog izjavljivanja ljubavi postoje brojni pokazatelji kojima se služimo kako bismo napravili procjenu napretka romantičnog partnerstva.

Nedavno istraživanje pokazalo je koliko vremena zaista treba da se partneri osjećaju potpuno opušteno u vezi.

U istraživanju koje je predvodila organizacija Mattress Advisor anketirano je tisuću ljudi i na velikom broju ispitanika dokazano je kako partneri u vezi imaju poprilično veliki međusobni jaz kada je riječ o otvorenom iskazivanju emocija.

Primjerice, muškarcima je potrebno oko 2,8 mjeseci da se počnu osjećati ugodno dok spavaju goli sa svojom partnericom, a žene su dosta opuštenije i smatra se da im je potrebno nešto više od mjesec dana.Također, muškarcima je u prosjeku potrebno oko 3,4 mjeseca da počnu nositi zubni aparatić noću, a ženama je  potrebno čak 8,8 mjeseci.Za opuštenu šetnju spavaćom sobom muškarcima je u prosjeku potrebno 2,8 mjeseci, a ženama 3,9 mjeseci.

Podudaranje između muškaraca i žena prisutno je u pogledu osjećaja neugode kada je riječ o hrkanju tijekom spavanja, naime i muškarcima i ženama je potrebno 4,7 mjeseci da im postane potpuno svejedno hrču li tijekom spavanja ili ne.

Istraživanje je pokazalo da je pripadnicima oba spola najviše trebalo da se potpuno opuste u "ispružanju ispred svog partnera". Muškarcima je trebalo 7,1 mjeseci da bi se opustili, a ženama čak 10,7 mjeseci.