Koje serije gledati na Netflix-u ovog ljeta?

| Lifestyle |

Svi se pitaju kako se riješiti ljetne dosade, a na TV programu često se prikazuju reprize serija i filmova koje smo gledali nebrojeno puta.

Za one koji još uvijek traže novu ljetnu TV opsesiju, Netflix ima odgovor.

Stari hitovi popularnog Netflix-a dobili su nove nastavke pa je među njima je izašla i završna sezona Orange is the New Black s damama iz kaznionice Litchfield, ponovno okupljanje u Queer Eye’s Fab Five i treći nastavak Glow-a, u kojoj Alison Brie i glava bande odlaze u Las Vegas kako bi održali live show hrvanja. Osim toga,izašle su i nove epizode nedavnih hitova koje se isplati nastaviti gledati. Poput Ave DuVernay koja nastavlja s rješavanjem revolucionarnog slučaja u When They See Us kao i nove epizode serije Black Mirror u kojemu glumi Miley Cyrus.

U nastavku pročitajte koje serije se isplati pogledati, na Netflix-u, i time ubiti ljetnu dosadu.

Stranger Things

Radnja serije se odvija tijekom ljeta 1985., treća sezona znanstvene fantastike iz tvornica braće Duffer označava povratak u formu. Glumačkoj postavi prethodne sezone pridružila se, zvijezda u usponu, Maya Hawke kao zaposlenik tvrtke Scoops Ahoy, a središtu nove sezone je Starcourt Mall, ljubavno pismo konzumerizma iz 1980-ih koji pruža savršenu pozadinu za akciju prepunu montaža inspiriranih kultnom Madonninom pjesmom  " Material Girl ". Nakon 20-mjesečne pauze, stanovnici Hawkinsa nisu izgledali bolje.

Instagram/@strngerthongstv

When They See Us

19.travnja 1989. godine, žena koja je trčala kroz njujorški Central Park napadnuta je i ostavljena mrtva. Te noći, pet tinejdžera (četiri Afroamerikanca i jedan Hispanoamerikanac) optuženo je za taj zločin te su, nakon dva suđenja, pogrešno proglašeni krivima. Neprekidna dramatizacija događanja Ave DuVernayja istražuje rasnu nepravdu i daje uvid u komadić radnje njezina filma, 13th, iz 2016.godine. Mjesec dana nakon objavljivanja, serija je izazvala stvarnu promjenu. Naime, zbog reakcija naroda bivše tužiteljice Linda Fairstein i Elizabeth Lederer podnijele su ostavke na visokim položajima na Vassar College-u i Columbia Law School-u.

Instagram/@whentheyseeus

Black Mirror

U zvjezdanoj petoj sezoni  u kojoj glume Miley Cyrus, Topher Grace i Flewagov Andrew Scott objavljene su  tri samostalne epizode, stručno izrađene od strane suosnivača Charlie Brookera i Annabela Jonesa. Istražuju  se rodna fluidnost, kultura slavnih i prijetnja nove tehnologije, a usprkos obilju distopijskih drama koje se trenutno emitiraju na televiziji, od The Handmaid’s Tale do Years and Years, Black Mirror ostaje jedna od najboljih.

Instagram/@blackmirror.netflix

What/If

Ledena kapitalistica  pretvara femme fatale u trileru Mikea Kelleyja s izvrsnom izvedbom Renée Zellweger. U ulozi koja ne može biti dalje od Bridget Jones, dobitnica Oscara nudi znanstvenici Lisi 80 milijuna dolara ulaganja u zamjenu za noć s mužem. Ono što slijedi je 10-dijelna priča o moralnosti koja je jednako apsurdna koliko i zarazna.

Instagram/@paperpilots

Tales of the City

Tales of the City, Armisteada Maupina, postali su kultni klasik kada se prvi put pojavili 1993. godine, pružajući rijetku platformu za LGBTQIA + zajednicu  na mainstream kabelskoj televiziji. Dva desetljeća kasnije, objavljen je reboot, redateljice Lauren Morelli, koji je ponovno ujedinjuje izvorne glumice Lauru Linney i Olympiju Dukakis. Maupin je zadržan kao izvršni producenta , a serija je proizvod sobe za queer pisce. Dodani su  novi likovi koji uključuju Ellen Page kao Linneynu usvojenu kćer, Shawna. No,ova serija je prije svega nostalgijom ispunjen povratak u prošlost za fanove originalnog izdanja.

Instagram/@talesofthecity