Kako uz malo truda izgubiti do 5 kila ove jeseni?

| Lifestyle |

Kako temperatura vani opada, često posežemo za težom hranom i ostajemo ispred TV-a umjesto da odlazimo na trening. Sve ovo može dovesti do porasta kilaže koje nikako ne želite. Ove jeseni odlučni smo u tome da uz pomoć ovih 5 jednostavnih promjena izgubimo do 5 kilograma - zdravom prehranom i tjelovježbom, naravno!

ZAMIJENITE TJESTENINU ŠPAGETIMA OD TIKVICA

I mi smo bili skeptični, ali postoji toliko načina kako zamijeniti svoje omiljeno jelo (čitaj: tjesteninu) s povrćem, da smo se totalno preobratili. Tikvice savršeno oponašaju teksturu tjestenine, a uopće ne sadrže ugljikohidrate. 

PROVODITE VRIJEME U PRIRODI

Naravno da možete otići na izlet autom, ali to neće učiniti ništa za vaš metabolizam, zar ne? Umjesto toga, otiđite na planinarenje ili trčanje u prirodu te uživajte u jesenskim bojama. 

JEDITE SEZONSKE NAMIRNICE

Umjesto da kupujete procesuirane namirnice, uvijek birajte svježe sezonsko voće i povrće. Napunite hladnjak hranom poput prokulica, bundeve (i sjemenka bundeve), krušaka, cvjetače, šipka i batata.

batat

SAMI BERITE JABUKE

Kao prvo, jabuke su super zdrave i njihova je sezona upravo sada. Kao drugo, ako odete u berbu jabuka osigurat ćete si i malo ekstra tjelovježbe i fizičke aktivnosti. Plus: zabavno je, vjerujte nam!

...I SAMI POČISTITE LIŠĆE ISPRED KUĆE

Ove godine sami uređujte svoj vrt i okučište. Grabljanje lišća, primjerice, odlična je vježba jer se puno krećete i okrećete, a i odličan je način kako "vježbati" na jesenskom zraku umjesto u znojnoj teretani.