Kako spriječiti pretjerano znojenje?

| Lifestyle |

Pretjerano znojenje ili hiperhidroza je izlučivanje znoja u količinama većim od potrebne kako bi se tijelo moglo ohladiti, a rješenje možete pronaći u prirodnim sastojcima koji nisu štetni za vaše tijelo.

Prijelazno vrijeme je najgore za uskladiti temperaturu tijela i temperaturu okoline. Često obučemo previše slojeva i onda dolazi do pretjeranog znojenja, što loše utječe na naše samopouzdanje.

Donosimo vam nekoliko stvari koje možete koristiti u borbi protiv ovog problema.

Kokosovo ulje daje vašem tijelu ugodan i lagan miris, a ono što sadrži u sebi pomaže u borbi protiv stvaranja i rasta bakterija koje uzrokuju neugodan miris. Sam znoj neće nestati radi ulja, ali se njegov miris neće osjetiti kao prije. Preporučuje se kokosovo ulje staviti ispod pazuha odmah nakon tuširanja.

Limun odlično funkcionira u borbi protiv neugodnog mirisa stopala. Limun u sebi sadrži kiselinu koja se bori protiv bakterija te se preporučuje konzumiranje jedne čaše vode s limunom ujutro da bi neutralizirali tijelo.

Peršin je namirnica koja se koristi za mnogo stvari, a malo je poznato da igra odličnu ulogu u uklanjanju neugodnih mirisaNeugodni mirisi nestaju od konzumiranja i utrljavanja peršina.

Menta ima smirujući učinak te se koristi da bi se spriječile tekućine koje tijelo ispušta. Menta se može konzumirati svježa, sušena ili u obliku eteričnog ulja. Može se jesti, ali se može i nanositi na tijelo.

Ako želite uživati u ukusnoj hrani i smanjiti neugodan miris tijela, konzumirajte cimet. U dnevni raspored hrane i napitaka ubacite i zeleni čaj jer je pun organskih kiselina koje se bore protiv rasta i razvijanja bakterija. Na listu dodajte i ružmarin koji sadrži mentol i pomaže u održavanju normalnih mirisa tijela. Možete se tuširati u kupkama u kojima su eterična ulja ružmarina ili razmutiti nekoliko kapljica ulja u malo vode te namazati pazuhe.