Kako skratiti jutarnju rutinu za 30 minuta?

| Lifestyle |

Skratite jutarnju rutinu za 30 minuta!
Skratite jutarnju rutinu za 30 minuta!

Kažu da je najgori dio dana buđenje, ali osobno se s istim ne slažemo. Najteži dio dana za nas je spremanje za posao, školu, fakultet,... i pritom stizanje na vrijeme! Jutarnja rutina može trajati i do dva sata, pogotovo ako sve radite u zadnji čas. Uz naših 5 jednostavnih koraka možete skratiti svoju jutarnju rutinu i za 30 minuta. A svi znamo što to znači - više sna. 

1. Ograničite svoje vrijeme pod tušem

Ako se ne volite tuširati večer prije, svakako si vremenski ograničite jutarnju rutinu pod tušem. Znamo koliko je primamljivo stati pod vrući tuš i sanjariti, ali iskoristite radije to vrijeme za smišljanje svoje dnevne to-do liste. Također, iskoristite temperaturu vode kao prednost: zaboravite na vrući tuš, radije se tuširajte u mlakoj vodi 5-10 minuta i instantno ćete se osjećati budniji. A i bolja je za vašu kožu! 

2. Ograničite svoju skincare rutinu

Nemojte trošiti vrijeme na 10 različitih proizvoda i tretmana za kožu. Jedna multifunkcionalna krema dovoljna vam je za njegu i buđenje kože. Mi trenutno obožavamo Clarinsovu Multi-Active dnevnu i noćnu liniju.

3. Dobra četka za kosu učinit će čuda

Vrijeme je da pronađete jednu četku koja će obaviti sav posao za vas. Važno je da nježno otpetljava kosu i ravna je u isto vrijeme.

Tangle Teezer
Tangle Teezer

4. Pripremite se unaprijed

Prije odlaska u krevet, pripremite outfit za sljedeći dan. I to cijeli - od donjeg veša pa sve do pakiranja torbe. Ako ste posebno organizirani, možete pripremiti i ručak unaprijed. Nikad ne podcjenjujte moć efektivne rutine "večer prije". 

5. Postavite si timer

Okej, ovo je savjet za sve kraljice organizacije. Postavite si timer za svaki korak jutarnje rutine koji radite. Ovako ćete biti efektivniji i brži te svjesni toga koliko vremena provodite na jutarnje spremanje.