Kako se brinuti o vjenčanom prstenu tijekom ljeta

| Lifestyle |

Pixabay


Ljeto počinje i vrijeme je da izvadite svoj omiljeni kupaći kostim  i počnete planirati godišnji odmor.

Gdje god provedete ova tri ljetna mjeseca, vodite računa ne samo o zaštiti kože, nego i o vašem vjenčanom prstenu.

Pogledajte savjete koji će vam pomoći zaštititi  vaš najdraži komad nakita.

Bazen
Klor neće oštetiti dragocjeno kamenje (naročito dijamante), ali će negativno utjecati na neke vrste poludragog kamenja. Oni mogu nestati od produžene izloženosti kemikalijama. Osim toga, klor može izazvati promjenu boje vašeg prstena.

Utjecaj topline
Neke vrste metala i dragih kamenja se mogu promijeniti nakon dugotrajnog izlaganja sunčevoj svjetlosti. Posebno je osjetljivo poludrago kamenje koje reagira na visoku temperaturu i visoku vlažnost. Pokušajte ograničiti efekt sunčeve svjetlosti na prsten tijekom godišnjeg odmora.

Odmor u vikendici
Ako tijekom ljetne sezone brinete o cvijeću i povrću, budite pažljivi s prstenom. Kamen se lako može slomiti ili oštetiti. Metal prstena se također može ogrebati tijekom rada u vrtu pa uvijek nosite zaštitne rukavice.

Krema za zaštita od sunca
Naravno, zaštitno sredstvo je neophodno za vašu kožu, ali čini više štete nego koristi vašem prstenu. Sredstva za zaštitu od sunca su otporna na vodu pa ako krema završi na prstenu, nanijet ćete sloj filma preko kamena, koji će ga spriječiti da sjaji. Kreme i losioni se također mogu osušiti i zaglaviti u prstenu pa obavezno uklonite prsten prije nanošenja losiona.