Kako prakticirati zahvalnost svakoga dana

| Lifestyle |

 Istina: velik je napredak za vaše osobno stanje i raspoloženje ako naučite pokazati zahvalnost oko malih stvari koje čine vaš život prekrasnim. U nastavku donosimo 6 super jednostavnih savjeta kako prakticirati zahvalnost svakoga dana. 

PIŠITE "DNEVNIK JEDNE REČENICE"

Ne, ne trebate pisati opsežan dnevnik. Umjesto toga, zapišite svoj dan u jednoj rečenici. Možda ste se ošišali, možda sreli starog poznanika, možda dobili povišicu. Fokusirajte se na pozitivno. 

ŠALJITE FIZIČKE ZAHVALNICE

Lijepe riječi na papiru najlakši su način kako se nekome zahvaliti. A primitak dara nije jedini slučaj kada to trebate učiniti. 

PONUDITE SE NEKOME OTIĆI PO KAVU

Kada već idete po kavu ili u dućan, ponudite se uzeti nešto i svojim kolegama. Na taj način pokazujete drugima (ali i sebi) da ne razmišljate samo o sebi i da ste zahvalni na svemu što drugi učine za vas.  

@starbucks/Instagram
@starbucks/Instagram

DAJTE KOMPLIMENT NEZNANCU

Žena kraj koje ste prošli na cesti izgleda odlično u crvenom kaputu? Dajte joj kompliment. Nažalost, većinu puta kada imamo potrebu razgovarati, imamo se potrebu žaliti. Uljepšajte nekome dan na ovakav način!

KOMENTIRAJTE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Vaša prijateljica je podijelila urnebesno smiješnu sliku na Facebooku. Dajte joj doznanja da vas je nasmijala i komentirajte joj moment koji je podijelila. 

OBEĆAJTE SI DA SE NEĆETE ŽALITI 24 SATA U KOMADU

Negativnost uništava našu sposobnost osjećaja zahvalnosti praktički svaki put. Ako treba napravite si podsjetnik, ali obećajte si da ćete se barem na 24 sata odreći žaljenja. Vjerujte nam, svaki sat se računa.