Kako ponovno zavoljeti svoj posao?

| Lifestyle |

Posao

Sjećate se kada ste prvi put došli na radno mjesto? Baš kao i u onoj takozvanoj "honeymoon" fazi veze, sve vam je bilo uzbudljivo. Jedva ste čekali započeti novi radni dan - čak su i sastanci bili zabavni! Ah, dobra stara vremena. Zatim, nakon nekog vremena, stvari se odjednom počinju mijenjati. Budite se drugačije, možda vas je čak i strah novog radnog dana. Počinjete živjeti za vikende i polako, ali sigurno, osjećate se nesretno. Zatim slijedi pitanje: "Želim li ja zaista ovo raditi cijeli život?".

Znamo da vas ovakve misli mogu brzo preplaviti, ali ovdje smo da vam kažemo kako je normalno, ali i u redu da se ovako osjećate. Samo ste upali u rutinu koja vam je dosadila, ali postoje načini kako se iz nje izvući! Kako su 20-e, 30-e, 40-e, pa čak i 50-e godine pune neočekivanih događanja, promjena i strahova - to je sve samo dio navigiranja kroz život. Ako se osjećate kao da ste zaglavili na mjestu, u nastavku pročitajte 6 odličnih načina kako ponovno zavoljeti svoj posao: 

PREUZMITE VIŠE ODGOVORNOSTI.

Možda vam je dosadno jer imate premalo obaveza ili poslovnih izazova iza sebe. Pokušajte si zadati više posla i prilika u svoj raspored. Ako se odmaknete od ustaljenih radnji na poslu stvorit ćete si nove, kreativne pozicije. Plus: vaš šef će OBOŽAVATI vašu predanost i posvećenost poslu!

ZABAVITE SE.

Ljudi s kojima radite igraju važnu ulogu u stavu koji imate prema poslu. Na kraju krajeva, raditi s prijateljima je uvijek zabavno! Pokušajte organizirati team-building ili eventualno after-work tulum. Posao je odmah zabavniji ako volite provoditi vrijeme s kolegama!

UPIŠITE TEČAJ.

Upišite neki zabavni tečaj izvan okvira posla kako biste popravili neke svoje vještine i znanja. Može biti neki kompjuterski tečaj ili pak satovi plesa. Što god naučite izvan ureda uvijek ćete moći primijeniti i u poslovnom svijetu te tako impresionirati svoj tim - i šefa.

RAZGOVARAJTE S NEKIME. 

Ne, ne kažemo da se trebate žaliti svaki put kad se osjećate nesretno ili kad vam je dosadno. Ali ako ti osjećaji u vama potraju nekoliko tjedana ili duže, razgovarajte sa šefom. Ponekad vam je samo potrebno malo pohvale i inspiracije za nastavak. 

PROMIJENITE SVOJ STAV.

Ovo je puno lakše reći nego učiniti, ali možda samo malo trebate promijeniti stav prema poslu. Pokušajte sagledati stvari pozitivnije i vidjeti vedru stranu svake situacije. Što god pozitivno i lijepo našli u svome poslu, budite zahvalni na tome što imate. Netko drugi svakako žudi za time da se nađe na vašem mjestu...

ULJEPŠAJTE RADNI PROSTOR.

Ako vam je dozvoljeno dodati nešto svoje osobnosti u radni prostor, pokušajte ga urediti prema svojim željama. Ne morate ga preuređivati - dovoljno je dodati malo cvijeća, fotografije ili slatke dodatke na vaš stol. neka vam vaš radni stol bude inspiracija i poticaj da svaki dan uživate u poslu.