Kako malo drugačije obojati ovogodišnja uskrsna jaja

| Lifestyle |

Papirnati omotač oko uskršnjeg jajeta

Svima su nam dobro poznate kupovne boje koje miješamo s octom pa dom prekrasno miriše (kao da jaja nisu dovoljna) ili pak one naljepnice s kojima obično izgubimo sve živce koje smo sačuvali dok smo pazili da ne razbijemo već 10 jaje. I onda shvatimo da su i te naljepnice obično s motivima iz prošloga stoljeća te sve to postane nekako bezveze i nemaštovito koliko bi moglo biti.

Uskrs je baš poput ostalih blagdana savršeno vrijeme za vaše DIY projekte i vrijeme da svoju kreativnost pustite s lanca. Mi smo tu samo da vam malo pomognemo s početnim idejama - stoga ne propustite našu galeriju s 10 najboljih ideja kako malo drugačije obojati ovogodišnja uskrsna jaja.

Među 10 najboljih, odlučili smo se za 4 najbolje ideje te jednu tradicionalnu ideju s malom preinakom. Uskrsna jaja ove godine ukrasite zlatnom bojom - zlatnom folijom ili zlatnim prahom kojeg se može kupiti u mnogim papirnicama i gift shopovima; obojajte ih ombre stilom ili pak decoupage tehnikom pomoću ukrasnih papirnatih ubrusa. 

4 vrste dekoriranja uskršnjih jaja
4 vrste dekoriranja uskršnjih jaja

Ako vam do sada nije poznata tradicionalna tehnika kuhanja jaja pomoću najlonki, raznoraznog bilja i crvenog luka, recept je veoma lagan: zaputite se u šetnju, naberite zanimljivo bilje, zakuhajte vodu s vanjskim dijelom crvnog luka, u stare najlonke postavite jaja s biljem koje će ostaviti zanimljiv bijeli trag i kuhajte dok ne pocrvene, odnosno dok se jaja ne skuhaju. Na kraju ih obrišite s rupčićem blago umočenim u ulje kako bi se lijepo sjajila. Ako vam nije do crveno obojanih jaja, upotrijebite kupovne boje - rezultat bi trebao izgledati ovako. 

Uskrsna jaja ukrašena pomoću prirode u bojama
Uskrsna jaja ukrašena pomoću prirode u bojama