Kako iz drugog pokušaja ostaviti dobar dojam?

| Lifestyle |

Kako iz drugog pokušaja ostaviti dobar dojam?

Kao ljudi ne možemo uvijek biti u najboljem izdanju - jednostavno je neizbježno da svatko od nas tu i tamo doživjeli loš dan. U našoj je prirodi činiti pogreške: one svjesne i nesvjesne. Ako vam se dogodi da sretnete nekoga po prvi puta u trenutku kada niste u najboljem izdanju, lako je moguće da ćete ostaviti loš dojam, pogotovo kad je riječ o nekome tko ne zna apsolutno ništa o vama. Kada je to slučaj, može biti vrlo teško promijeniti početnu percepciju, no to nije u potpunosti nemoguće ako drugoj prilici pristupite na pravi način.

Srećom, Harvard Business Review može vam pomoći s nedavno objavljenim člankom koji donosi četiri detaljne strategije kako popraviti loš prvi dojam.

Budite hrabri.

Teško je promijeniti percepciju sitnim, malim gestama. Kako bi se usmjerila pozornost daleko od negativnih reakcija koje ste napravili, morat ćete (naravno pozitivno) iznenaditi osobu u nastojanju da ponovno procijeni mišljenje o vama. Ako ste obično sramežljivi, pokušajte glasnije govoriti i ispoljiti svoje mišljenje te im tako dati razloga vjerovati da su vas krivo procijenili.

Budite dosljedni.

Prilikom akcije koja uključuje popravak percepcije koju ste napravili, morat ćete pokazati obilje dokaza kako biste osobu uvjerili u ponovno razmatranje. Zato je izuzetno važno biti uporan oko pokazivanja vaše druge strane i to više puta tijekom vremena. Ako vide koliko se trudite i ulažete u stalno poduzimanje akcije za popravak štete, veoma je vjerojatno da će promijeniti vlastito mišljenje o vama.

Upoznavanje

Budite otvoreni i iskreni.

Kada ste u sukobu s nekim nakon prvog upoznavanja, pokušat ćete ih izbjeći i/ili ignorirati problem što samo omogućuje dodatne lošije konotacije i mišljenja. Umjesto toga, neka vaši postupci govore više od riječi, trudeći se da upoznate nekoga tko može imati pogrešan dojam o vama. Ako se otvorite pred njima, veće su šanse da ćete se napokon upoznati u pravom svjetlu.

Dajte im vremena.

U nekim slučajevima možda nećete shvatiti gdje je krenulo po zlu s prvim upoznavanjem i to ponekad može biti problem jer ne znate odakle krenuti . Ako niste baš sigurni što je dovelo do problema, pričekajte drugu osobu da se sama preispita i promijeni svoje mišljenje o tome što pretpostavlja se da je istina. Time što ste strpljivi i što nastavljate djelovati na pozitivan način, s vremenom će shvatiti da je problem prvog dojma nastao slučajnom ljudskom pogreškom.

Smijeh