Jutarnja rutina za bolju motivaciju

| Lifestyle |

Spavanje

Između radnih zadataka, društvenih angažmana i trošenja kvalitetnog vremena s obitelji, uvijek smo u potrazi za najnovijim i najvećim trikom produktivnosti. Od različitih metoda kao što su to-do liste do postavljanja ciljeva za samopoboljšanje, ostali smo bez ideja kada je u pitanju pronalaženje načina kako učiniti više s manje. No, zahvaljujući Jonathanu Sternu, možda smo otkrili sveti gral produktivnosti - on ni ne zahtijevaju od vas da napustite svoj krevet.

Stern se referira na najnoviju knjigu Charlesa Duhigga "Smarter, Faster, Better" koja istražuje "znanost koja stoji iza najproduktivnijih ljudi u svijetu koji znaju što im je najvažnije, fokusiraju se, čvrsto donose odluke i znaju se motivirati." Duhigg, autor, novinar i dobitnik Pulitzerove nagrade te trenutni novinar za The New York Times, intervjuirao je sve od i u tim iza instant klasik Frozen o tome kako su se poveća produktivnost dan po dan. Jedan se trik posebno isticao: vizualizacija.

"[Vizualizacija] znači govoriti sebi priče o tome što očekujemo da se dogodi", objašnjava Duhigg. "Ja potrošim 10 minuta dnevno vizualizirajući kakav ću danas san imati. Ona mi pomaže izoštriti fokus. Tako poučavate podsvijest na što se valja usredotočiti, a što ignorirati." Najbolji dio? To možete učiniti dok ste još u polusnu, odnosno polu budni odmah nakon zvonjave jutarnje budilice. Psihički se prošetajte kroz dan ispred vas, oslikavajući živu sliku uspjeha, produktivnosti i postignuća. Ako biste radije razmišljati dugoročno, možete vizualizirati što vaš život će biti kao niz liniju, nakon što ste postigli sve svoje ciljeve. Vizualizirajte što želite - danas, sutra, za 10 godina - od sada vam to pomaže da se usredotočite tijekom dana i prioritete postavitr učinkovito.