Izgubite višak kilograma uz pomoć ova 3 međuobroka

| Lifestyle |

Zdravi međuobroci

Ono što odlučite jesti između obroka može činiti razliku između zdravog i nezdrav načina života - ili tako barem tvrdi nedavno istraživanje iz USDA-a. Istraživači su otkrili da naša dnevna navika konzumiranja međuobroka sadrži previše kalorija ili premalo hranjivih tvari potrebnih za zdravo funkcioniranje tijela.

"Srećom, neki planski međuobroci mogu potaknuti naš metabolizam i pomoći našem tijelu da funkcionira s maksimalnom učinkovitosti", istaknula je Susan Bowerman, registrirana dijetetičarka i pomoćnica ravnatelja UCLA Centra za ljudsku prehranu. Ona preporučuje konzumaciju hrane (u međuobroku) od 200 kalorija s 10 grama proteina i 5 grama vlakana, kako biste imali puno energije, ali istovremeno gubili na težini.

Danas vam donosimo top tri međuobroka koji su odlični za izgaranje masnoća po preporuci Susan Bowerman:

Avokado punjen posnim sirom

Avokado punjen posnim sirom

S 200 kalorija, 9 grama proteina i 7 grama vlakana, avokado napunjen posnim sirom je kremasta, bogata voćno-mliječna kombinacija koju ćete zavoljeti. Bowerman preporučuje korištenje sira s 1% masti.

Jabuka i obrano mlijeko

Jabuka i obrano mlijeko

"Gotovo će svaka voćka biti odličan međuobrok, no obično ga želite upariti s malo proteina kako biste se više najeli", rekla je Bowerman. "Za razliku od ugljikohidrata koje ćemo potrošiti relativno brzo, proteini će pomoći održati energetske i prehrambene razine na vrhuncu nekoliko sati." S otprilike 200 kalorija, 10 grama proteina i 5 grama vlakana, velika jabuka u paru s čašom obranog mlijeka uklapa se u računicu.

Konzervirana tuna na krekeru ili kruhu od cjelovitog pšeničnog brašna

Konzervirana tuna na krekeru ili kruhu od cjelovitog pšeničnog brašna

Međuobrok kojeg obožavaju Kardashianke, konzerva tune na bazi vode u paru s krekerima ili kruhom od cjelovitog pšeničnog brašna je odličan poslijepodnevni međuobrok za ured. Odličan izvor proteina i omega-3 masnih kiselina, ovaj 200 kalorija težak obrokima i 3 grama vlakana i nevjerojatnih 20 grama proteina.