Izbjegnite ovih 5 fitness pogrešaka

| Lifestyle |

Instgaram / @basebodybabes

Godina se bliži kraju, a nakon blagdana smo nakupili višak kilograma. Siječanj je vrijeme kada se masovno odlazi u teretanu. Kako bi što brže vidjeli rezultate, izbjegnite ovih 5 pogrešaka.

1. Trenirate bez plana
Trenirate ovisno o tome kada i koliko vam se da. Iako nema štete u tome, jer bolja je bilo kakva tjelesna aktivnost od sjedenja na kauču. Ipak, ako želite postići vidljive rezultate trebati se zadati ciljeve i radi na njima bez obzira o tome kakav vam je dan bio.
2. Previše trenirate
Kod vježbanja ne bi trebali pretjerivati, jer čete postići upravo suprotan rezultat. Tijelo će se brzo umoriti, a vi ćete izgubiti volju za odlaskom u teretanu ili na fitness.
3. Jednoliko vježbanje
Tijelo se brzo navikne na trening pogotovo ako je repetitivan. Naime mnogi ljudi se skoncentriraju na samo jedan dio tijela ili samo na kardio vježbe. Jednolični trening neće vam dati rezultate koje priželjkujete. Kombinirajte više vrsta vježba te trenirajte cijelo tijelo.

Instgaram / @basebodybabes

4. Pogrešna prehrana
Ovisno o tome što s vježbanjem želite postići, važno je prilagoditi prehranu. Za skidanje nakupljenih kilograma gladovanje nema smisla. Posavjetujte se sa stručnom osobom i stvorite plan prehrane, jer to je jedini način za vidljive rezultate.
5. Nedovoljno sna
Manjak sna povećava apetit. Nedovoljan broj sati sna također ne dozvoljava mišićima da se regeneriraju. Za učinkovite treninge, san je neophodan.