Instagram profil koji će vam pomoći u gubljenju kilograma

| Lifestyle |

Kalorije su, uz vježbanje, osnova svakog plana gubljenja kilograma, a kalorije prilagođavamo ovisno o cilju koji smo si zadali i načinu na kojim ih trošimo, ako vježbate ili se bavite nekim fizičkim aktivnostima tijelu je potrebna nešto veća količina kalorija.


Greška se događa kada ljudi u nastojanju da izgube kilograme iz prehrane izbace nezdravu hranu, što je naravno dobra odluka, bez obzira želite li izgubiti kilograme ili samo biti dobri prema svojem tijelu, ali onda pretjeraju s unošenjem zdrave hrane koja također ima kalorije.
Fitnes blogerica Lucy Mountain na svom Instagram profilu slikovito je objasnila kako hrana koja je zdrava, naprimjer badem imaju zapravo isto kalorija kao hrana koja se smatra nezdravom, naprimjer bomboni.

Jasno je kako je nutritivna vrijednost kod badema bolja nego unošenje samih šećera kod bombona, međutim u procesu gubljenja kilograma nije bitan samo izbor hrane nego i naravno, količina koja se unosi tijekom dana.
Na nekim od fotografija koje možete pronaći na njenom Instagram profilu @thefffeed, količina hrane koja se nalazi na tanjurima potpuno je ista, ali razlika u broju kalorija je drastična. 

 Iako ista količina i naizgled isti broj kalorija, meso s manje masnoće i drugačije ulje za kuhanje čine  razliku od 185 kalorija. 

 Ista količina, isti broj kalorija, potpuno različite namirnice.