Čaj je najbolji način da se ugrijete pri niskim temperaturama.
On je zdrava namirnica, no važno je napomenuti da ćete sve blagodati čaja dobiti samo ako ga ne pijete vrućeg!
Dok temperature, barem za sada, daleko od onih toplih, čaj nam je jedan od omiljenih napitaka. Ali, budite oprezni jer previše vruć čaj može imati strašne posljedice.
Jedno istraživanje provedeno na temelju više od 450 000 podataka, otkrilo je da ako čaj konzumiramo vruć čaj i u kombinaciji s cigaretama i alkoholom, može uzrokovati rak jednjaka.
Međunarodna agencija za istraživanje raka upozorava da napitci koji imaju višu temperaturu od 65 stupnjeva mogu uzrokovati male ozljede u jednjaku, čime se podupire razvoj raka.
U studiji se, također, navodi da svaka osoba koja redovno puši ili pije alkohol ima pet puta veći rizik od razvoja raka jednjaka, a studije su dokazale da u zemljama koje su poznate po ispijanju čaja ljudi imaju posebno visok broj slučajeva raka jednjaka.
Zato, sljedeći put kada odlučite skuhati šalicu čaja, ostavite čaj da odstoji barem 4 minute, kako bi se spustio na adekvatnu temperaturu za ispijanje.