Doručak je najvažniji obrok u danu i nije ga dobro preskakati jer ćete se već sredinom dana suočiti s glavoboljom i manjkom koncentracije.
No, osim toga važno je i da pazite što ćete doručkovati.
Jako je važno jutro započeti kvalitetnim namirnicama, a stručnjaci savjetuju da izbjegavate pekarske proizvode, voćne jogurte i masne, kalorične obroke.
Pekarski proizvodi od tijesta nas mame okusom i mirisom, no često sadrže velike količine aditiva, soli i šećera, što nije dobra kombinacija za početak dana. Sol zadržava vodu u organizmu, a masti su teško probavljive. Osim toga, pekarski proizvodi nemaju nikakvu nutritivnu vrijednosti pa ih je bolje izbjegavati.
Puno ljudi za doručak bira voćne jogurte koji su zbog količine šećera i aditiva koje sadrže općenito loši za zdravlje. Umjesto da posegnete za voćnim jogurtom koji nema skoro nikakve nutritivne vrijednosti, radije pojedite pravo voće ili sami napravite sok od svježeg voća i povrća ili voće dodajte u obični jogurt.
Za doručak treba izbjegavati i masnu i kaloričnu hranu poput prženih jaja, bijelog kruha, majoneze, salame i slično. Vaš organizam će ove namirnice teško probavljati, a nezdrave masnoće pretvorit će se u masno tkivo.