Kako bi organizam stvorio mehanizam koji ga brani potrebno je izbjegavati određene namirnice kojima se virusi hrane.
Naime, virusima su potrebne određene namirnice kako bi se razvili i opstali u tijelu, a svaka bolest i infekcija mogu se smanjiti uz pravilnu prehranu.
Prevencija je, svakako, najbolja opcija u svakom trenutku, a 4 namirnice, koje možete pronaći u nastavku, posebno su opasne i stvaraju pogodno tlo za razvoj virusa.
Kukuruzni proizvodi
Trebali biste se kloniti svih kukuruznih proizvoda, ali to je teško jer su ovi sastojci prisutni u gotovo svim pakiranim namirnicama pa čak i onim organskim.
Obratite pozornost na popis sastojaka i izbjegavajte hranu s većinskim udjelom kukuruznih sastojaka.
Kolači
Pretjerano konzumiranje rafiniranog šećera stvara odličnu podlogu za razvoj virusa.
Naime, šećer smanjuje sposobnost leukocita da uništavaju bakterije, a svega nekoliko sati nakon što pojedete komad slatkiša, vaš imunitet pada.
Jaja
Jaja su zapravo inkubator za viruse. Ona ih jačaju i čine agresivnijim.
Čak i ako jedete jaja iz slobodnog uzgoja, ona su i dalje hrana patogenim elementima, a virusi se hrane prirodnim hormonima koji postoje u jajima te imaju ulogu steroida za virus.
Životinjski proteini
Životinjski proteini su loši za organizam, ali ne u mjeri kao prethodno navedene namirnice.
Preporučuje se smanjena doza mesa u ovom periodu kada vlada pandemija koronavirusa, odnosno bilo kojeg virusa.