![](https://wall.hr/cdn/uploads/850x/2020/05/7898cc1f/spageto1.jpg)
Za vrijeme toplih proljetnih dana je također potrebno čuvati zdravlje, a jedan od ključnih faktora je prehrana.
Tijekom zime su organizmu potrebni sastojci iz hrane koji pomažu tijelu održavati toplinu, ali istu prehranu ne biste trebali zadržati i tijekom toplih proljetnih dana. Tijelu je potrebno vrijeme da se prilagodi na visoke temperature, a u nastavku vam donosimo popis namirnica koje trebate izbjegavati.
![](https://wall.hr/cdn/uploads/850x/2020/05/ba0dc992/fries4.jpg)
Junk food
Junk hrana i zdravo tijelo ne idu jedno s drugim, posebice tijekom ljeta pa bi bilo dobro izbjegavati brzu hranu, posebice tijekom proljeća I ljeta. Koža može postati masnija zbog pržene hrane, a rezultat su i akne.
Začini
Začini se koriste za poboljšanje okusa, boje i arome hrane, mnogi od njih su korisni za zdravlje, ali tijekom toplih dana ne treba pretjerivati s njima jer mogu uzrokovati probleme s probavom.
Meso
Malo je vrsta mesa čija priprema ne zahtijeva velike količine ulja i začina. Hrana koja nije vegetarijanska se teško probavlja zbog ulja i začina, a time se stvara pritisak na probavni sustav. Tijekom proljeća se preporučuje izbjegavati prevelike količine mesa kako bi se izbjeglo prekomjerno znojenje i problemi s probavom.