Istraživači su ustanovili da jedenje u stojećem položaju izaziva stres te gasi okusne pupoljke.
U istraživanju provedenom u Chicagu je zaključeno da položaj tijela ima utjecaj na percepciju okusa te da je hrana ukusnija kad se jede u sjedećem položaju.
Istraživači su analizirali interakciju sistema za ravnotežu, položaja i prostorne orijentacije koja utječe na okus.
Ustanovljeno je da sila gravitacije gura krv u donje dijelove tijela zbog čega srce radi teže dok pumpa krv u gornji dio tijela, čime se rad srca ubrzava. Lančana reakcija smanjuje osjetljivost što utječe na procjenu okusa hrane i pića, percepciju temperature i količinu unesene hrane.
Kada ljudi osjećaju nelagodu, hrana koja inače ima dobar okus prestane biti ugodna za nepce.
Hranu koju volite jedite u sjedećem položaju kako biste još više uživali u njoj, a stvari koje ne volite poput gorkih dodataka prehrani konzumirajte u stojećem položaju.