Google gradi novo futurističko sjedište u Kaliforniji

| Lifestyle |

Internetski div Google planira masivnu ekspanziju svog sjedišta u Kaliforniji u kojem će zaposlenici dobiti još bolje uvjete rada. Kako bi dizajnirali objekt koji će odgovarati potrebama zaposlenika, tim za nekretnine analizirao je podatke kao što su izlazak i zalazak sunca, smjer vjetra, radne obrasce i dnevne navike zaposlenika.

Ekspanzija Googleovog sjedišta u Californiji je već počela, a završetak radova planiran je za 2015. godinu. Bit će to najveći poslovni kompleks u SAD-u čiji će zaposlenici imati sav mogući komfor. Kompleks poznat kao Bayview bit će sastavljen od devet zgrada u obliku bumeranga. Svaka zgrada imat će četiri kata, a blokovi su raspoređeni tako da se stvori prostor za dvorišta i okupljališta.

Zgrade će imati vrtove i zelene površine na svojim krovovima. Svi objekti će biti povezani mostovima, a garaža će biti ispod zemlje.Googleovi uredi su dobro poznati po gurmanskim restoranima, vrtovima na krovu, teretanama, igraonicama i obiljem drugih sadržaja. Sve to neće izostati ni u novom objektu u koji će biti uloženo 120 milijuna dolara.