Učvrstite bedra s ove 3 vježbe

| Fit |

Instagram/ @fit_girls

Lijepo oblikovani mišići bedara i stražnjice su želja svake žene. Bez obzira jeste li „ugodno popunjene“ ili mršave, vrlo je važno učvrstiti mišiće.

Što više mišića imate u bokovima i bedrima, manje će vam celulit dolaziti do izražaja, a metabolizam će se ubrzati. Uz redovitu vježbu i učvršćivanjem mišića vaše će tijelo sagorijevati kalorije čak i dok sjedite, a koža će vam biti zategnutija i čvršća.

Vježbe za oblikovanje bedara i stražnjice možete same raditi kod kuće, bez dodatne opreme, a rezultate ćete vidjeti za samo nekoliko tjedana. Važno je znati da su ove vježbe najučinkovitije u kombinaciji s aerobnim vježbama i zdravom prehranom.

Najbolje vježbe za bedra i stražnjicu su one u kojima koristite vlastitu tjelesnu težinu. Vježbe poput čučnjeva i iskoraka su jedine vježbe koje trebate želite li imati seksi bedra i čvrstu stražnjicu.

Postoje mnoge varijacije tih jednostavnih vježbi koje možete izabrati u skladu s vašom tjelesnom kondicijom.

Čučanj uza zid

Oslonite gornji dio leđa uza zid. Stanite s nogama razmaknutima u širini ramena, nožne prste lagano okrenite prema van. Rasporedite težinu podjednako na obje noge i oslonite se o zid.  Udahnite, držeći pete stalno u kontaktu s podom, polako se, niz zid, spustite u čučanj. Izdahnite, te polako ispravite noge, držeći uspravno glavu i prsa, vraćajući se u početni položaj. Ponovite vježbu. Ovu vježbu možete raditi tako da između zida i leđa stavite loptu za pilates.

Iskorak

Za početak vježbe stanite uspravno, s nogama razmaknutim malo više od širine ramena. Iskoračite jednom nogom naprijed, spuštajući tijelo, dok vam stražnje koljeno ne dodirne pod. Koljeno prednje noge neka bude iznad nožnih prstiju. Uz izdisaj se vratite u početni položaj, pa ponovite vježbu s drugom nogom. Za napredniji oblik vježbe u ruke uzmite utege, te napravite vježbu s njima.

Leptir 

Sjednite na pod uspravljenih leđa. Spojite tabane i privucite ih što bliže možete tijelu. Spustite ruke na noge i vršite lagani pritisak prema dolje. Vježbu ćete najbolje napraviti tako da lagano rukama pritisnete koljena prema dolje. Zadržite se u tom položaju trideset sekundi.

Za najbolje rezultate, počnite s 15-20 ponavljanja i jednim setom vježbi. Povećajte to postupno na dva seta. Radite vježbe barem dva puta tjedno kako biste postigli najbolje rezultate.